Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Fake news! De grootste leugens over de CJP-pas
11 MRT 2019 • Door Rick van Veluw • Beeld: Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen Shoppen Lifestyle

Fake news! De grootste leugens over de CJP-pas

CJP-pas alleen voor middelbare scholieren? Studentenkorting even hoog als CJP-korting? Fake news! We zien hier op CJP HQ weer heel wat bullshit over ons mooie blauwe pasje voorbijkomen. Sad! Tijd om de grootste leugens te weerleggen.

1. De CJP-pas is alleen voor middelbare scholieren

Nietes! Laten we het voor eens en voor altijd duidelijk maken: CJP is er voor jou. We hebben drie soorten passen: een Cultuurkaart voor middelbare scholieren, een MBO-card voor MBO-studenten én een CJP-pas voor iedereen tot en met 30 jaar. Ja precies: dus ook als je in je eerste jaar rechten zit, de maatschappij je een millennial noemt of je quarter life crisis aanbreekt. CJP is er ook voor feuten en forenzen.

We zijn er dus ook voor feuten, sjaars, lullo's en zelfs knorren.

2. Studentenkorting is altijd even hoog als CJP-korting

Ik hoor die slimme studenten alweer denken: ‘je hebt toch ook gewoon studentenkorting, sukkeltje?’ Ja, dat heb je inderdaad. Maar heus niet altijd. En als je het wel krijgt, is de CJP-korting vaak veel beter. Zoals bij het Rijksmuseum, de Museumnacht010 of TivoliVredenburg. Knappe student die korting scoort bij festivals als We Are Electric of NN North Sea Jazz: dat kan écht alleen met CJP.

3. Je hebt geen CJP-pas nodig als je al een Museumkaart hebt

Als jij lekker de Nederlandse musea wilt aflopen en het verder allemaal wel prima vindt, dan zit je goed met een Museumkaart. Maar als je ook af en toe naar de film gaat, een festival meepakt, kleding bestelt bij een online webshop of een boek leest, dan moet je bij ons zijn. Met CJP scoor je namelijk korting op alles wat cultureel is: van Pathé tot het Van Gogh Museum, van Dauwpop tot American Book Center. En met ons cashback-platform krijg je zelfs korting bij online webshops als ASOS, MediaMarkt of AliExpress. Echt, waarom heb je nog geen CJP-pas?

4. Je krijgt alleen korting met een CJP-pas

Nou, da’s dus ook mooi niet waar. Neem alleen al CJP Weekly, met iedere week het beste van CJP. Niet alleen kortingen, maar ook exclusieve presales of unieke events. Laatst nog kon je bij ons de eerste tickets voor Anderson .Paak in de AFAS Live fiksen en ging het Anne Frank Huis alleen voor CJP’ers een avond open. Dan organiseren we onder de vlag van DECODED ook nog onze eigen events. Dit jaar zag je het beste van IFFR met DECODED in het Oude Luxor en binnenkort gaan we met z’n allen naar TivoliVredenburg voor een mini-Matthäus Passion.

5. CJP staat voor ‘Chief Justice of Pakistan’

Oké oké, dit is dan wel weer waar. Maar we hebben gelukkig niets te maken met de rechtsspraak in Pakistan. Wel krijgen we af en toe een Facebook-message van een random Pakistaan die ons een thumbs up geeft.

6. Een CJP-pas is duur

We gaan er even vanuit dat jij, welvarende millennial, prima € 17,50 kan missen. Voor dat luttele bedrag heb je een jaar lang CJP. Das nog niet eens € 1,50 per maand! Je hebt die pas er zo al uit als je even langs het Stedelijk wipt, Green Book gaat zien in het Louis Hartlooper Complex en ’s avonds nieuwe schoenen bestelt op Adidas.nl. Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee?

Jij staat nu natuurlijk te popelen om een pas te bestellen: hier kun je dat doen voor maar € 17,50 per jaar. Nog niet overtuigd? Check hier al onze kortingen en tel uit je winst!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.