Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Blik op 2019: naar deze films kijken we uit
18 DEC 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: Once Upon A Time In Hollywood (2019) • Meer blogs over Film

Blik op 2019: naar deze films kijken we uit

Sorry, je krijgt het druk in 2019. Er gaan namelijk een aantal parels in première. Op deze 13 films verheugen wij ons het meest.

Glass

Een superhero horror movie: dat is het vervolg op Unbreakable en Split van regisseur M. Night Shyamalan. In Glass komen de verhalen samen van de onverwoestbare David Dunn (Bruce Willis), genie Elijah Price (Samuel L. Jackson) en Kevin Wendell Crumb a.k.a. The Beast (James McAvoy), een vreemd figuur met een persoonlijkheidsstoornis en bijpassende superkrachten. De eerste twee delen van de trilogie nog niet gezien? Gelukkig is het bijna vakantie: genoeg tijd voor een lekkere filmavond.
Vanaf 17 januari in de bioscoop

If Beale Street Could Talk

Na Moonlight vinden we alles van regisseur Barry Jenkins geweldig. In If Beale Street Could Talk vertelt hij het verhaal van Tish (Kiki Layne) en Fonny (Stephan James), die na een jarenlange vriendschap eindelijk durven toe te geven verliefd op elkaar te zijn. Alles is koek en ei, tot Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting. Leg je zakdoekjes maar vast klaar.
Vanaf 14 februari in de bioscoop

Vice

Na de financiële crisis in The Big Short neemt regisseur Adam McKay de voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney (Christian Bale) op de korrel. Met Oscarwinnaar Sam Rockwell als George W. Bush, Steve Carell als Donald Rumsfeld en Amy Adams als Lynne Cheney. Let vooral even op de ongelofelijke transformatie van Bale: hij kwam zo'n 20 kg aan, schoor zich dagelijks kaal en bleekte zijn wenkbrauwen.
Vanaf 28 februari in de bioscoop

Mid90's

Het regiedebuut van Jonah Hill, over de 13-jarige Stevie die worstelt met zijn geweldadige thuissituatie en een vriendschap sluit met skateboarders. Jonah Hill? De uitvinder van de scrumbo? Ja, de man ziet er misschien uit als een slons, maar bedenkt wel mooie verhalen (als we de recensies uit de VS mogen geloven). 
Vanaf 21 februari in de bioscoop

Captain Marvel

Na de eerste Marvel-film met een zwarte superheld in de hoofdrol, wordt het in 2019 tijd voor de eerste Marvel-film met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol. Brie Larson speelt Captain Marvel, die (letterlijk) uit de ruimte komt aanwaaien, maar duidelijk op aarde is geboren als Carol Danvers. Ze heeft vage herinneringen aan haar aardse leven, maar het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.
Vanaf 6 maart in de bioscoop

Dumbo

Oh, oh, oh. We waren al zo gek op regisseur Tim Burton, die je o.a. kent van Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate Factory en Alice in Wonderland. Maar nu hij een live-action speelfilm van Dumbo regisseert staan we al helemaal te springen. Met acteurs Colin Farrell, Michael Keaton, Danny Devito, Eva Green, Finley Hobbins, Nico Parker. Dat is sowieso een pareltje!
Vanaf 27 maart in de bioscoop

Pokémon: Detective Pikachu

Oké, check eerst even de trailer. Dan zie je hoe cute Pikachu in de eerste live-action Pokémon film is. En als je dan ook nog hoort dat Ryan Reynolds de stem achter het iconische figuurtje is, kan je dag niet meer stuk.
Vanaf 8 mei in de bioscoop

Rafiki

'Brave Keniaanse meisjes worden brave Keniaanse echtgenotes', wordt Kena en Ziki hun levenlang verteld. Maar ze willen iets anders. Ze willen elkaar. Hun relatie is het kloppende hart van de sprankelende bubblegum-film Rafiki
Vanaf 23 mei in de bioscoop

Toy Story 4

Het heeft even geduurd (vijf jaar!), maar in juni 2019 zijn Buzz Lightyear, Woody, Jessie en Bo Peep eindelijk weer terug met een episch avontuur. De drie voorgangers waren zo'n groot succes dat regisseur John Lasseter iets meer tijd nodig had om nét zo'n knaller te maken.
Vanaf 26 juni in de bioscoop

The Lion King

Disney’s leeuwenklassieker, maar dan in een nieuw, digitaal jasje. Simba kijkt op naar zijn vader en wil met liefde koning van het rijk worden. Maar niet iedereen viert de komst van de nieuwe welp. Met Donald Glover als Simba, Beyoncé als Nala en Seth Rogen als Pumba.
Vanaf 17 juli in de bioscoop

Once Upon A Time In Hollywood

Leonardi DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Lena Dunham, Damian Lewis, Tim Roth, Austin Butler, Maya Hawke: met een sterrencast als deze kun je bijna niet misslaan. En al helemaal niet als Quentin Tarantino de film regisseert. Hoewel we verder nog niet zoveel over Once Upon A Time In Hollywood weten, zijn de verwachtingen nu al hoog.
Vanaf 9 augustus in de bioscoop

 

Gemini Man

Het script voor deze film is al in 1997 ontwikkeld, maar in 2019 is het eindelijk tijd om het eindresultaat te zien. In Gemini Man speelt Will Smith twee hoofdrollen: die van een ouder wordende huurmoordenaar en zijn vijfentwintig jaar jongere kloon. Veel verwarring en een continue dreiging: deze film lijkt ons te gek.
Vanaf 3 oktober

Star Wars: Episode IX

De Star Wars reeks wordt tot het laatst druppeltje uitgeknepen. Star Wars: Episode IX is officieel het laatste deel van de Skywalker Saga. In de film zie je zelfs Carrie Fisher de revue passeren. De actrice, die de rol van Leia Organa speelde, overleed in 2016 maar is in 2019 gewoon op het witte doek te zien. Hoe? Door oude opnames van Star Wars: The Force Awakens te hergebruiken.
Vanaf 18 december

Deze films zie je natuurlijk allemaal met CJP-korting: check hier waar je – ook in 2019 – korting krijgt op filmtickets. Heb je nog geen CJP-pas? Wij spelen voor kerstman: alleen nu scoor je een pas voor € 13,50 in plaats van € 17,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.