Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Deze Nederlanders hebben het gemaakt in Hollywood
07 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Game of Thrones • Meer blogs over Film

Deze Nederlanders hebben het gemaakt in Hollywood

Wij zijn hartstikke trots op Thekla Reuten: ze schittert naast Jennifer Lawrence in de film Red Sparrow. Ze is niet de enige Nederlander die scoort in Hollywood. 

We staan natuurlijk op de banken als een Nederlander goud grijpt op de Olympische Spelen, maar we gloeien ook van trots als Nederlands talent het maakt in Hollywood. Deze acteurs en actrices zijn hartstikke geliefd aan de andere kant van de plas:

Sylvia Hoeks

Regisseur Denis Villeneuve schrok zich dood toen hij haar auditietape zag. Zo’n krachtige en angstaanjagende actrice had hij nog nooit gezien. Natuurlijk kreeg Sylvia Hoeks de rol van Luv in Blade Runner: 2049. De rest is geschiedenis. Hoeks speelt een angstaanjagend goede rol in de sciencefiction-blockbuster naast big guns als Ryan Gosling, Harrison Ford en Jared Leto en kan vast rekenen op nog meer telefoontjes vanuit de VS.

Marwan Kenzari

Sinds Wolf gaat Marwan Kenzari als een komeet: hij speelde al in films met Tom Cruise (The Mummy), Christian Bale (The Promise) en Johnny Depp (Murder on the Orient Express). Momenteel werkt hij aan de live action-versie van Aladdin, waarin hij de rol van Jafar op zich neemt.

Famke Janssen

Ze was amper twintig jaar toen ze emigreerde naar de Verenigde Staten om het te maken in de modellenwereld. Een goede beslissing: Famke Janssen werkte voor exclusieve merken als Armani en Chanel en maakte het daarna in Hollywood. Janssen schitterde naast Pierce Brosnan in Goldeneye, maar is misschien wel het bekendst door haar rol als dr. Jean Grey in de X-Men-films.

Rutger Hauer

Sylvia Hoeks had een illustere voorganger: Rutger Hauer speelde in 1982 min of meer dezelfde rol in de eerste Blade Runner. Hauer is een van de meest succesvolle Nederlanders in Hollywood met rollen in Escape from Sobibor, Nighthawks en Batman Begins. Hij heeft zelfs een Golden Globe in de kast staan!

Michiel Huisman

Ook wel bekend als Michael Houseman. De 36-jarige acteur gaat superlekker in Hollywood. Je kent ‘m natuurlijk als Dario Nahaaris in Game of Thrones, maar hij was ook te zien in Treme en Nashville. Later dit jaar verschijnt The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society waarin Huisman een van de hoofdrollen speelt.

Jeroen Krabbé

Niet de schrijver van Het Gouden Ei of de presentator van The Voice, maar de slechterik in Bond-film The Living Daylights. Jeroen Krabbé werd in Hollywood vooral gecast als villain en dat leverde ‘m prominente rollen op in The Punisher, The Prince of the Tides en The Fugitive.  

Carice van Houten

Wat is zo’n lijstje nou zonder Melisandre aka The Red Woman aka Carice van Houten? De ster van Alles is Liefde is net als Michiel Huisman een vaste GoT-klant als priesteres Melisandre. Maar we moeten niet vergeten dat ze vorig jaar nog te zien was in Brimstone en eerder in een grote productie als Valkyrie. Later dit jaar is Van Houten nog op het witte doek te zien in I Am Not a Bird en Domino.

Benieuwd naar Thekla Reuten in Red Sparrow? Met CJP krijg je altijd korting op bioscopen en filmhuizen!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.