Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Blik op 2018: naar deze films kijken we uit
13 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

Blik op 2018: naar deze films kijken we uit

Het filmjaar 2017 loopt op zijn laatste benen en daarom kijken wij vast in de glazen bol: deze films zijn volgend jaar niet te missen.

Zoals je van Hollywood gewend bent, pakken ze ook in 2018 uit met sequels en spinoffs van succesvolle franchises. Gelukkig zit er genoeg nieuws in het vat. Deze films gaan het jaar domineren.

Black Panther

In het Marvel-universum zijn zwarte superhelden grotendeels afwezig of spelen ze een onbeduidende bijrol. Niet in Black Panther. Plannen voor de film liggen er al sinds 1992, maar nu komt het er eindelijk van. Chadwick Boseman speelt de hoofdrol van T'Challa die zijn koninkrijk moet redden van de ondergang. De trailer met muziek van Vince Staples is alvast bruut.

Isle of Dogs

Bryan Cranston, Bill Murray, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Ken Watanebe: Isle of Dogs heeft misschien wel de vetste sterrencast van het jaar. Grappig dat je niet een van deze acteurs zult zien op het witte doek: ze spreken namelijk allemaal de stem in van een hond. In de nieuwste film van Wes Anderson worden alle honden van Megasaki City verbannen naar Trash Island en daar laten ze het niet bij zitten.

Solo: A Star Wars Story

Heb je deze week klotsende oksels omdat The Last Jedi uitkomt, dan wordt 2018 ook een spannend jaar. Na Rogue One lanceert Lucasfilm volgend jaar een tweede spinoff: Solo: A Star Wars Story, een prequel die volledig om Han Solo draait. Alden Ehrenreich speelt een jonge Han en Chewie is ook van de partij. Wij zijn vooral benieuwd hoe Donald Glover aka Childish Gambino het doet als Lando Calrissian.

Annihilation

Ex-Machina-regisseur Alex Garland doet met Annihilation een gooi naar de meest bevreemdende sci-fi-film van 2018. Natalie Portman speelt bioloog Lena, die een zoektocht op touw zet als haar man verdwijnt in een gebied dat geteisterd is door een milieuramp. Veel mysterie en een continue dreiging: deze film lijkt ons te gek.

Bohemian Rhapsody

De schoenen van Freddy Mercury vullen, ga er maar aan staan. Rami Malek (ken je van Mr. Robot) gaat het proberen in Bohemian Rhapsody. In deze biografische dramafilm wordt vijftien jaar Queen gecoverd: je ziet onder andere hoe de band bij elkaar komt en ze hun legendarische show op Live Aid spelen. Of het helemaal goed gaat komen met Bohemian Rhapsody is overigens nog maar de vraag: regisseur Bryan Singer werd onlangs ontslagen omdat hij voortdurend afwezig was op de set én werd beschuldigd van verkrachting door een acteur waar hij ooit mee werkte.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Net als bij Star Wars wordt ook de Harry Potter-reeks tot het laatste druppeltje uitgeknepen. Met Fantastic Beasts and Where To Find Them werd er al een hele film gebaseerd op een boekje dat één keer voorkomt in de originele filmreeks en met deze opvolger borduren ze daar vrolijk op voort. Met Eddie Redmayne opnieuw als Newt Scamander en Johnny Depp als grote schurk Gellert Grindelwald.

Avengers: Infinity War

Geen schande als je alle verhaallijnen van het Marvel-universum niet helemaal meer kunt volgen: wij hebben er ook moeite mee. In de Avengers-reeks komt alles en iedereen samen en ook Infinity War belooft heel wat vuurwerk. Thanos daalt neer op aarde op zoek naar Infinity Stones om de macht over het heelal te grijpen. Een heel dozijn aan superhelden (Captain America, Iron Man, Thor, de Hulk, Black Panther) probeert dat te voorkomen en dan komen ook nog eens de personages uit Guardians of the Galaxy buurten.

A Star Is Born

Een remake van de versie uit 1937 en het debuut van Bradley Cooper als regisseur! A Star Is Born staat al even in de steigers: Beyoncé zou lange tijd in de film spelen, maar nam eind 2012 ontslag. Vervolgens werden Leonardo DiCaprio, Tom Cruise en Johnny Depp gepolst voor de film. Lukte allemaal niet, dus speelt Cooper zelf maar de hoofdrol met niemand minder dan Lady Gaga aan zijn zijde.

Deze films zie je natuurlijk allemaal met CJP-korting: check hier waar je – ook in 2018 – korting krijgt op filmtickets.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.