Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De 8 slechtste filmaccenten ooit
08 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Logan Lucky • Meer blogs over Film

De 8 slechtste filmaccenten ooit

In Logan Lucky hoor je de stijf Britse Daniel Craig ineens overtuigende Southern-American slang praten. Indrukwekkend, maar niet alle acteurs beheersen Het Ambacht van Het Accent.

Je kent hem als James Bond, maar in Logan Lucky speelt Craig een geblondeerde, opgepompte crimineel die klinkt als iemand die ontbijt met spareribs op zijn ranch. Acteren met een accent is alleen niet voor iedereen weggelegd. Dit zijn de acht slechtste filmaccenten ooit:

8. Jodie Foster – Elysium

Dolgraag zouden we het script voor Elysium eens doornemen, want wat is Jodie Foster van tevoren verteld? Als regeringsleider Delacourt in het jaar 2154 klinkt haar accent als een bonte cocktail van Brits, Frans en zelfs een beetje Nederlands.

7. Tom Cruise – Far and Away

Een van de lastigste accenten om te masteren is de Ierse tongval. Tom Cruise staat dus voor een uitdaging in Far and Away, als Ierse migrant in het Amerika van begin 1900. Hij faalt helaas keihard: zijn interpretatie van Iers Engels klinkt nergens naar. Dat wordt in deze ‘Say you like my hat!’-scene pijnlijk duidelijk.

6. James Franco – Your Highness

Of Franco hier echt zijn best doet of de boel bedondert, is ons onduidelijk. Maar als dit Brits is, heten wij CPJ. In de sprookjescomedy Your Highness klinkt hij als een Brit die twijfelt aan zijn nationaliteit.

5. Anne Hathaway – One Day

Anne Hathaway probeert het in One Day dan weer nét te hard. Als de Britse Emma legt ze overdreven de nadruk op sommige woorden en schakelt ze onbedoeld terug naar een Amerikaanse uitspraak. Vermakelijk is het wel.

4. John Malkovich – Rounders

Totaal de plank misslaan maar toch bewierookt worden voor een geweldige rol? Het overkomt John Malkovich in Rounders. Hij zou moeten klinken als een Russische pokerspeler, maar zijn accent is een nieuwe taal op zich. Het past wel goed bij zijn excentrieke personage.

3. Harrison Ford – K-19 The Widowmaker

K-19 The Widowmaker dus, of Hoe Harrison Ford Komische Tintjes Geeft Aan Een Drama Door Belachelijk Sovjet-Accent. Als kapitein Alexei Vostrikov klinkt Ford als een undercover Amerikaan die ongelofelijk zijn best doet Russisch te klinken.

2. Kevin Costner – Robin Hood: Prince of Thieves

Wild guess: Kevin Costner was voor de opnames van deze Robin Hood-film nog nooit in Groot-Brittannië geweest. Dat is de meest logische verklaring voor het erbarmelijke accent wat hij hier voor Brits wil door laten gaan.

1. Nicolas Cage - Con Air

De schietschijf van Hollywood staat ook hier op één. In Con Air vliegt US Ranger Cameron Poe (Nicolas Cage) mee op een vliegtuig waar de hel uitbreekt als gedetineerden de boel kapen. Dankzij Cage wordt het een volvette actiefilm met vleugjes comedy, want zijn Southern-American accent is echt gênant slecht. 

Benieuwd naar het accent van Daniel Craig in Logan Lucky? Je ziet de film nu in de bioscoop met dikke CJP-korting bij bijvoorbeeld Pathé, VUE Cinemas of Wolff. Ook voor andere films zit je bij CJP goed: we geven zowel korting op grote bioscopen als filmhuizen door heel Nederland.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.