Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
8 onmisbare datetips voor in de bioscoop
21 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

8 onmisbare datetips voor in de bioscoop

Nu je festivalcrush al vier weken niet meer heeft teruggeappt, is het dateseizoen officieel geopend. Natuurlijk is het eerste afspraakje samen naar de film, maar hoe pak je dat aan?

De Romeinen en Grieken deden het al: samen naar de bioscoop op de eerste date. Het is een klassieker in dateland, maar zo eenvoudig nog niet. Naar welke film ga je, in wat voor bioscoop, wat trek je aan, praat je tijdens de film, wie zit er naast je? Allemaal hoofdbrekens die we jou willen besparen zodat je genoeg tijd hebt om zenuwachtig te worden over hele andere dingen (‘OMG ik heb echt niks leuks in mijn kast hangen!’). CJP geeft advies:

1. Choose your film wisely

Dit is sterk afhankelijk van het soort date. Zie je in deze persoon je toekomstige wederhelft? Kies dan een mooie titel waar jullie na afloop nog uren over kunnen praten. Is deze date een toevallige Happn-fling in wiens zachte lippen je bovenmatig geïnteresseerd bent? Ga dan voor een nietszeggende Hollywood-kraker. (Ik ging op de tweede date naar Godzilla en het is toch goedgekomen.)

2. Het dieet van je date

Nog voordat de film begint 1-0 voorstaan? Serveer je date zijn of haar favoriete snack! Zorg dat je weet of je te maken hebt met een M&M’s-fetisjist of fervent popcorn-knabbelaar en sla dan doelgericht in. 

3. Creëer privacy

Je hebt natuurlijk geen zin in een losgeslagen schoolklas of lief gezinnetje naast je. Privacy creëer je zeer effectief door even wat popcorn op de stoelen naast je te strooien. Andere bioscoopgangers zullen de stoelen naast je mijden als de pest en op zoek gaan naar een plekje zonder kleffe popcorn.

Je kunt natuurlijk ook heel netjes een giga bak popcorn naast je neerzetten.

4. Ga naar een Pathé-bioscoop

Waarom? Nou, je krijgt nu een gratis Pathé-ticket als je een CJP-pas koopt! Zo wordt het ook nog eens een voordelige date én kun je goeie sier maken door je date te trakteren. Bovendien win je ook als het afspraakje tegenvalt: met een CJP-pas ga je een relatie aan van een jaar vol korting op cultuur.

5. Skip de trailers

Zit je dan lekker met je oogappeltje naar reclame en trailers te kijken. Zo’n overdaad aan kil kapitalisme doet jullie prille romance natuurlijk geen goed. Kom daarom +/- 13 minuten te laat binnen, dan is het reclamegeweld geluwd en start de film waarvoor jullie hier zijn.

6. Neem de romantiek mee naar binnen

Behalve dat charmante, rode pluche is een bioscoop niet per se een toonbeeld van hartstocht en romantiek. Zet zelf de toon en smokkel sfeerverlichting, een dekentje of cocktailglazen mee naar binnen. Andere stelletjes om jullie heen zullen hun oersaaie date betreuren.

7. Horror werkt altijd

Daar zit je date dan diep weggedoken in de bioscoopstoel, huiverend en zacht snikkend omdat IT een jeugdtrauma aan uit de hand gelopen kinderfeestjes omhooghaalt. Is er dan niemand in de zaal om hem/haar te troosten?

8. Kies een film met pauze

Zo krijg je namelijk 1) eindelijk even adem na een tongsessie van een uur, 2) de kans om je date beter te leren kennen (‘Ben jij ook bang voor clowns?’) of 3) gillend naar huis te rennen omdat de manier waarop je date popcorn knaagt echt niet oké is.

Zo, jij bent helemaal klaar voor de bioscoopdate van je leven. Nu heb je alleen nog een gratis kaartje nodig: krijg nu een gratis Pathé-ticket bij aankoop van een CJP-pas!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.