Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
5 kunstwerken die je niet on the job kunt bekijken
04 SEP 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Stephanie Sarley • Meer blogs over Expo

5 kunstwerken die je niet on the job kunt bekijken

Seks en naakt: twee veelbesproken onderwerpen in de kunstwereld. CJP dook in het archief op zoek naar pikante creaties. We hebben je gewaarschuwd.

1. Gedetailleerd naakt

Beeldend kunstenaar en fotograaf Jan Cremer heeft een fascinatie voor vrouwelijk naakt. Leuk dus dat het Nederlands Fotomuseum hem vijftien foto's liet selecteren uit de rijke museumcollectie. Zijn persoonlijke keuze is tot en met 17 december te zien. Een ding is zeker: er zijn veel naaktportretten aanwezig. 

Solarisatie (1933-1934), © Wally Elenbaas

2. Fruit vingeren

Ja, filmpjes van fruit kunnen als 'ongeschikt voor werk' worden ervaren als kunstenares Stephanie Sarley erachter zit. Haar Instagram-account is tot drie keer toe verwijderd. Moeten we nog meer vertellen? Kijk maar gewoon.

3. 'Buurman wat doet u nu?'

Dit exemplaar van Rubens is een beetje voor ongemakkelijk. Misschien is het beter om 'm in het Rijksmuseum te bewonderen? Het zorgt dan in ieder geval voor een interessant gespreksonderwerp.

Cimon en Pero (1630 - 1640) © Peter Paul Rubens

 4. In your face

Toch best bizar als je baas net langsloopt en deze creatie van Ren Hang op je beeldscherm verschijnt. Het werk van de Chinese fotograaf is in your face, maar niet zozeer pornografisch te noemen. Het menselijk lichaam neemt in zijn werk bijzondere vormen aan en lijkt vooral de taboes die op het lichaam en de seksen rusten te willen doorbreken. Leuk feitje: de mannelijke modellen kwamen vooral uit zijn vriendenkring en de vrouwelijke modellen meldden zich aan via de website van de fotograaf. 

© Ren Hang

5. Functioneel naakt

Als we het over naakt en erotiek in de kunst hebben, mag deze man niet ontbreken: Helmut Newton. Slechts een handjevol mannen hebben voor zijn lens gestaan, zoals acteur Anthony Hopkins en zanger David Bowie. Bij Newton was het al about langbenige en naakte dames.

© Helmut Newton

Je kunt natuurlijk ook gewoon naar een museum gaan om kunst te bekijken. Neem je CJP-pas mee, want je scoort een dikke vette korting op verschillende musea door heel Nederland. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.