Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De Hotspots van CJP'ers
05 JUL 2017 • Door Iris ten Have • Beeld: Groninger Museum • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

De Hotspots van CJP'ers

De populairste kortingen bij jou in de buurt.

Je zou denken dat Amsterdam de meest culturele stad van Nederland is, met haar grote aantal musea (maar liefst 75). Maar er is overal wel iets te doen in ons land! Van de regeringsstad Den Haag tot ver in het Noorden, elke stad heeft zo haar eigen speciale aanbiedingen. Wij waren benieuwd naar waar jullie je CJP-pas het meest voor uit de zak halen. Hieronder een lijst met de meest bezochte CJP-partners per stad. 

Amsterdam

Stedelijk Museum
Door Amsterdammers ook wel de badkuip genoemd. Hier vind je, in tegenstelling tot bij haar buurman Het Rijksmuseum, alleen maar moderne kunst. De wereldberoemde Seth Price, popartiest Lichtenstein en fotografe Rineke Dijkstra zijn er nu te zien.  
50% korting met CJP // Meer info

Melkweg
Muziek maakt een gevoel van plezier teweeg, waar de mens niet zonder zou kunnen ’ zei de wijze Chinese filosoof Confucius ooit. Als deze muziek ook nog eens live wordt gespeelt en in een mooie locatie als de Melkweg, dan is dit al helemaal een feit.      
€ 2,50 CJP-korting op geselecteerde voorstellingen // Meer info

DeLaMar Theater
Als een voorstelling in DeLaMar wordt gehouden, weet je bijna zeker dat het een opkomend succes is. Alleen de crème de la crème van de theaterwereld mag optreden in hét theater van Amsterdam. 
50% korting met CJP // Meer info

Foam
Diane Arbus, Helen Levitt, Anton Corbijn en Ai Wei Wei: voor de grootste namen op het gebied van fotografie bezoek je het Foam museum. Je kunt hier ook terecht om je eigen talenten te ontwikkelen met een straat- of portretfotografie workshop: helemaal en alleen voor CJP-ers.  
€ 4,- CJP-korting // Meer info

EYE Filmmuseum
Hier hebben ze de allereerste film ooit: een dertig seconden lange opname van de Parijse metro. In het futuristische gebouw met uitzicht op het IJ leer je hoe film is ontstaan, bekijk je de premières van kunstzinnige films of bezoek je tentoonstellingen over het werk van belangrijke filmkunstenaars zoals Martin Scorcese.
€ 5,- CJP-korting // Meer info

Den Haag

Madurodam
Om snel een tour te nemen van Nederland ga je naar Madurodam. Hier vind je de mooiste historische en culturele gebouwen, dorpen en steden van ons land, allemaal in mini-vorm nagebouwd.
20% korting met CJP // Meer info

Paard
Elke grote stad heeft zo zijn concerthal, dus wat maakt de Den Haagse versie zo uniek? Met een focus op kwaliteitspop is dit de plek waar U2, Prince en Pearl Jam voor het eerst optraden. Da’s best een eer toch? Wie weet kun je hun glorie nog voelen als je de zaal binnenstapt.
€ 2,50 CJP-korting // Meer info

Gemeentemuseum Den Haag
Dit museum heeft mogelijk wel het meest stijlvolle gebouw van heel Den Haag, van binnen en van buiten. Tot en met eind september ontdek je hier de kunst van Mondriaan evenals een groot aantal andere tentoonstellingen: zwart-wit fotografie, architectonische kunst of nog wel abstracte schilderijen van Lee Lozano. 
€ 3,50 CJP-korting // Meer info

Het museum is huis aan de grootste Mondriaan collectie ter wereld. Beeld: Kunstmuseum Den Haag

Humanity House
In het Humanity House museum stap je voor één dag in de schoenen van een vluchteling. Ervaar hoe het voelt om alles achter te moeten laten.
€ 2,50 CJP-korting // Meer info

Omniversum
Neem een virtuele reis door de natuur van Afrika, de dieptes van de oceaan of de nationale parken van Amerika. Met het 36 bij 18 meter wijde scherm van deze bioscoop voelt het alsof je zelf in de film zit en ervaar je alles twee keer zo intens. Beter als 3D.
€ 2,- CJP-korting // Meer info

Rotterdam

Luxor Theater Rotterdam
Hier speelde de eerste Nederlandse versie van My Fair Lady en overweldigde Edith Piaf een volle zaal met haar krachtige stem. In het 100-jarige theater kom je voor de meest gerenommeerde theater- en dansvoorstellingen.
50% last-minute korting met CJP // Meer info

Rotown
Muzieksterren uit allerlei landen geven eerbetoon aan rock-'n-roll legendes, in de zaal die in 2010 met de titel ‘Beste poppodium van Nederland’ werd bekroond. Ook sterren in spe krijgen hier de kans om hun sounds te laten horen.
€ 2,50 korting met CJP // Meer info

Wachten tot het concert begint doe je met een drankje op het terras

Kunsthal
In het architecturale prachtwerk aan het Museumpark kun je niet vaak genoeg komen, er is altijd wel iets nieuws te zien. Van meesters uit de twintigste eeuw zoals Picasso tot moderne kunstwerken.
€ 6,- CJP-korting // Meer info

BIRD
Na een knapperige Napolitaanse pizza lekker uitbuiken tijdens een live jazz, soul, funk of hip hop optreden. BIRD is én een top-notch restaurant én een hippe concerthal.
€ 5,50 CJP-korting // Meer info

KINO
Hier kun je een hapje eten, films bekijken én muziek en theater aanschouwen. Ook niet onbelangrijk: sterren reizen soms helemaal vanaf de andere kant van de wereld hiernaartoe voor filmpremières.
25% korting met CJP // Meer info

Groningen

Groninger Museum
Dit gebouw is van buiten al indrukwekkend. Als een kunstwerk drijft het boven het water. Met tentoonstellingen van internationale maar ook Groningse kunstenaars geeft het museum je een kijk in de diversiteit van kunst: vormgeving, aardewerk, sculpturen en schilderijen uit verschillende eeuwen en kunststromingen. Het museum heeft van alle soorten kunst.
€ 3,- CJP-korting // Meer info

De Oosterpoort & de Stadsschouwburg
Dit klassieke gebouw met moderne twist – een likje roze verf aan de buitenkant en een kleurrijke plafondschildering – heeft het allemaal. Theater. Muziek. Cabaret. Klassieke muziek. Festivals. Momenteel op het programma: onze eigen Jochem Myer en singer-songwriter Jeremy Loops.
Tot 50% korting met CJP // Meer info

Nederlands Stripmuseum
Las je vroeger ook altijd als eerste de strips in de krant? Dan herinner je je vast wel Heer Bommel en zijn kleine vriend Tom Poes. De eerste tekeningen van deze strip, net als die van Suske en Wiske, Donald Duck en andere helden uit je kinderjaren hangen in dit museum.
€ 3,- CJP-korting met CJP // Meer info

Grand Theatre
Balkons met prachtige versieringen van goud en stoelen zo rood en zacht als klaprozen. Hier geniet je van klassieke concerten, opera en ballet en kom je helemaal tot ontspanning. 
€ 5,- CJP-korting // Meer info

Kinepolis
Netflix is echt top, maar die nieuwe film die je zo graag wilt zien hebben ze nog niet. De bioscoop is in dat geval een heel goede optie. 
€ 2,- CJP-korting // Meer info

Utrecht

TivoliVredenburg
La La Land heeft jazz weer helemaal in gemaakt. Of kwam het toch allemaal door Ryan Gosling? Kom erachter of je een echte liefhebber bent, want met je CJP-pas krijg je hier korting op jazz en klassieke concerten.
20% CJP-korting // Meer info

Centraal Museum
Hier kun je zien hoeveel talent Utrecht heeft. Met kunst van echte Utrechters Dick Bruna, Gerrit Rietveld en Moesman biedt het museum een veelzijdig aanbod aan tentoonstellingen.  
€ 7,50 korting met CJP // Meer info

Louis Hartlooper Complex
In het hartje van Utrecht kun je de nieuwste, meest kunstzinnige en populairste films van het moment zien. Ga na afloop even langs het café en bespreek de film na met een glas rode wijn en een vers kaasplankje.
€ 2,- korting met CJP // Meer info

Stadsschouwburg Utrecht
Op een minuut afstand van de binnenstad en aan het water staat het theater van Utrecht. Of je nou van ballet, opera, theater of musicals houdt: de Stadsschouwburg heeft het allemaal.
€ 5,- korting met CJP // Meer info

De Helling
Dit is geen plek voor mainstream muziek. Onbekende, kleine garagebands komen even de deur uit en spelen van alles: van jazz tot blues en metal. 
€ 2,50 korting met CJP // Meer info  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.