Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Kristen Stewarts vele gezichten (toch wel)
16 FEB 2017 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Film

Kristen Stewarts vele gezichten (toch wel)

Het internet gaat maar al te graag aan de haal met Kristen Stewarts gezichtsuitdrukkingen. Of beter gezegd: met Kristen Stewarts 'enige' gezichtsuitdrukking. Onterecht, zegt CJP.

Op IMDB staat er nog steeds Twilight achter d’r naam, maar Kristen Stewart is meer dan de emotieloze tiener uit de vampierreeks. Van tranen met tuiten en een lach van oor tot oor: ze kan het. Echt. Personal Shopper, de nieuwste film van Kristen, is voor ons een mooie gelegenheid om het oeuvre van de actrice eens naast de emotie-meetlat te leggen.

Panic Room (2002) 

Moeder (Jodie Foster) en dochter (Kristen), gevangen in hun eigen huis. Overvallers komen de boel op stelten zetten. Dochter heeft ook nog eens suikerziekte. Paniek. Kamer. De emotie zit al in de titel.
Gezichtsuitdrukking: Kristens gezicht is hoe dan ook anders dan in Twilight, want hier is ze pas twaalf jaar. Paniek, angst, liefde, diabetes: ze toont het hoor.
Emotiecijfer: 7,5 

Bang, moedig en piepjong.

The Twilight Saga (2008-2012)

Dit is een beetje de aanleiding van alle interweb memes. Vampieren en weerwolven. Kortom: drama. Toegegeven, hier worden we zelf ook niet blij van.
Gezichtsuitdrukking: Of Kristen zelf ook gelukkig van werd is maar de vraag. Zo kijkt ze in ieder geval niet. Geen grienen of grijnzen, vooral een apathische uitvoering van een drama face. We staan nou eenmaal aan d’r kant, dus moeten er toch íets van breien. Conclusie: altijd hetzelfde kijken is ook knap.
Emotiecijfer: 3 (dat houdt ons geloofwaardig)

Zul je maar net zien. Van het veertje in d'r kussen wordt ze opeens wél blij.

The Runaways (2010)

Kristen speelt Joan Jet, rockende frontvrouw van seventies band The Runaways. Maar ook van Joan Jett and the Black Hearts. Met nummers als Bad Reputation en I Love Rock and Roll, je kent ze wel.
Gezichtsuitdrukking: Een rock-‘n-roll-bestaan kent rock ‘n roll-emoties. Alle kanten gaat het op. Hoe we dat weten? Gelezen van Kristen Stewarts gezicht, natuurlijk. Van lachbuien met een bandlid (Dakota Fanning) tot schreeuwuitbarstingen op het podium.
Emotiecijfer: 7,5

Edgy rock-n-roll-look

Snow White and the Huntsman (2012)

Modern sprookje met bekende ingrediënten. Sneeuwwitje (Kristen), gemene koningin (Charlize Theron) en een boswachter (Chris Hemsworth). Sneeuwwitje is super strijdvaardig, gewapend met een stoer zwaard.
Gezichtsuitdrukking: Koele kikker, die Sneeuwwitje Nieuwe Stijl. Ze laat vooral veel zien uit het vechtmodus-emotiespectrum. Met regisseur Rupert Sanders had K-Stew een affaire tijdens haar relatie met Robert Pattinson. Dat zal ook wel een emotionele achtbaan geweest zijn.
Emotiecijfer: 8

Kijk d'r gaan, deze emotionele vuurbal!

Clouds of Sils Maria (2014)

Arthouse-tijd, dacht Kristen. Met bekend actrice Maria (Juliette Benoche) trekt ze zich (soms wat romantisch) als personal assistent terug in de Alpen. Op zoek naar antwoorden op liefdes- en levensvragen. En op leeftijdsverschil.
Gezichtsuitdrukking: Oké, bij deze laten we zelf ook een traantje. Van geluk! Prachtig acteerwerk. Diepe dalen, hoge pieken maar verborgen, impliciete gevoelens die tot uiting komen in een wirwar van genuanceerde gezichtsuitdrukkingen. Kristen Stewart in de rol van d’r leven.
Emotiecijfer: 9

Een warme blik in een koud landschap.

Equals (2015)

Deze is wel geinig, want in Equals mag niemand gevoel tonen. Een totalitair regime waar je je beter zo koest mogelijk houdt. PMS? Onhandig. Woede-uitbarstingen? Alsjeblieft zeg.
Gezichtsuitdrukking: We geven toe dat ze hier wat onaangedaan oogt, maar de keren dát Kristen met Nicholas Hoult het rebelse pad van lachen, huilen en genieten bewandelt, spatten de gezichtsuitdrukkingen van het scherm. Knap hoor.
Emotiecijfer: 7,5

F*ck the system: lach!

Personal Shopper (2017)

Kristen speelt Maureen, iemand die persoonlijke inkopen doet voor een Duits supermodel. Maureen en d’r tweelingbroer hebben ooit afgesproken dat, als een van de twee ooit de pijp uitgaat, de ander dan een seintje uit het hiernamaals geeft. Die seintjes komen zeker.
Gezichtsuitdrukking: Constant wat koeltjes, maar wat wil je als je broer net overleden is. Des te meer contrast wanneer ze eens lacht, nerveus is of zich kapot schrikt (zoals de kijker).
Emotiecijfer: 7

Verdriet (met echte, natte tranen). Gespannenheid. Angst. Alles in één.

Die paar keer dat Kristen Stewart niet over-emotioneel uit d’r ogen kijkt, zijn d’r vergeven. Emoties voel je, die zie je niet altijd direct. Dus kijk maar eens goed: Personal Shopper draait nu in de bios. Met je CJP-pas krijg je tot € 2,- korting op je filmkaartje.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.