Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 6
06 FEB 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Grasnapolsky • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 6

Zie geel van het lachen bij The Lego Batman Movie, beleef een wereldwonder tijdens winterfestival Grasnapolsky en kom van je dreuzelstatus af bij Harry Potter: The Exhibition. Onze Cultuurknallers!

Muziek

9 februari: traumahelikopter
De Groningse jongens houden het simpel. Met twee gitaren en een half drumstel staat traumahelikopter vastberaden op het podium. Voor het garagerock trio is dat meer dan genoeg om een punt te kunnen maken, want ook zonder basgitaar krijgen zij de tent plat. Verwacht een mix van rock-’n-roll, country, punk, grunge en garage. Hun nieuwe album Competition Stripe is harder en indringender dan voorheen.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

9 februari: Alan Walker
De Noors-Britse producer zet sinds zijn veertiende de ene na de andere track in elkaar. Vijf jaar later zorgt zijn passie en harde werken voor een reis rond de wereld. Tomorrowland, Mysteryland; noem een dancefestival en wij verzekeren je dat Walker op het podium heeft gestaan. Reden genoeg om hem nu eens te zien draaien.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

11 februari: Jebroer
Je kent hem misschien van de single Btje Vliegen Tog, dat voor zijn grote doorbraak zorgde. Inmiddels is Jebroer op ieder vet feest te vinden. De meeste nummers hebben een hoog feestgehalte. Toch heeft Jebroer heeft ook een sentimentele kant. Luister eens naar Tranen In Camouflage, een aangrijpend nummer over een verloren vriend.
De Helling, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

The Lego Batman Movie
De heldhaftige avonturen van Batman in Gotham City zijn in een nieuw jasje gestoken. Na de succesvolle The Lego Movie, is het nu tijd voor een nieuwe creatie. Het is zeker geen kinderfilm, maar een hilarische animatiefilm waarbij het bizarre leven van de superheld eens flink op de hak wordt genomen met legopoppetjes. Na het kijken zie je geel van het lachen.

Fifty Shades Darker
Verwacht weer een flinke lading seks, maar dan wel op z’n Amerikaans. Dus zonder geslachtsdelen en met een glossy machtsspel tussen het koppel Christian Grey (Jamie Dornan) en Anastasia Steele (Dakota Johnson). Van jaloezie tot Christiaans worsteling met zijn innerlijke demonen, het zit er weer allemaal in. Misschien net iets donkerder dan zijn voorganger Fifty Shades of Grey, dat wel.

Paterson
Paterson (Adam Driver) uit Paterson New Jersey staat om klokslag zes uur op, rijdt zijn busroute, komt weer thuis, knuffelt zijn vrouw, laat de hond uit en drinkt een biertje in zijn stamkroeg. Tussendoor schrijft hij gedichten. Zijn leven is geen wervelend spektakel, maar zit boordevol humor, liefde en diepgang uit het alledaagse. Grappig feitje: Hond Nellie won de Palm Dog Award, een prijs voor de beste prestatie van een hond in een film.

Silence
Oscarwinnaar Martin Scorsese komt na zijn succes rondom The Wolf of Wall Street met een nieuwe film: Silence. De zwaar gelovige Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) en Francisco Garrpe (Adam Driver. Ja, alweer!) reizen af naar Japan, op zoek naar hun mentor en pater Ferreira (Liam Neeson). De twee mannen raken verwikkeld in een land die hun geloof verreweg van respecteert. Ze zijn getuige van een vervolging op Japanse christenen door de regering, die de Westerse invloed wil laten verdwijnen. Een zoektocht met gevaar voor eigen leven. 

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting

Festival

7 t/m 19 februari: Brandstichter 2017: Rimini Protokoll
Stadsschouwburg Amsterdam zet ieder jaar een theatermaker in het zonnetje. Dit keer kunnen we ons verheugen op het werk van theatercollectief Rimini Protokoll, een groep die het net even anders doet dan alle anderen. Ze werken namelijk niet met theaterprofessionals, maar met de experts van het dagelijkse leven: van Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs tot medewerkers van een Indiaas callcenter. Persoonlijke verhalen in een maatschappelijk thema, met een alledaagse twist.  
Stadsschouwburg, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

10 februari t/m 12 februari: Grasnapolsky
Aanschouw één van onze eigen wereldwonderen tijdens Grasnapolsky. Een fantastische festivalervaring met een locatie waar menig mens over is te spreken. Het zendergebouw van Radio Kootwijk wordt zelfs de Taj Mahal van Nederland genoemd. De line-up? Die is ook zeker de moeite waard. Dit jaar komen o.a. Andy Shauf, Linde Schöne en Flamingods. Dit wil je echt niet missen. Lukt het je toch niet om Grasnapolsky te checken? Wees gerust. Redacteuren Rick en Tommie zijn er bij en zetten het wereldwonder op papier. 
Zendergebouw Radio Kootwijk // € 5,- CJP-korting // Meer info

Expo

t/m 9 april: Sol Lewitt - A tribute
Minimal Art-pionier Sol LeWitt had één motto: ‘Het idee is belangrijker dan de uitvoering.’ Sol LeWitt: A tribute brengt zijn belangrijkste kunstwerken bijeen, maar dat niet alleen. Zijn expo wordt ondersteund door hedendaagse grootheden die binnen LeWitts filosofie opereren, zoals Jose Dávila, Susan Hefuna en Rana Begum. Breng een bezoekje en verlaat het gebouw als een echte Minimal Art-kenner.
GEM, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

t/m 17 februari: Harley Weir
Grenzen. Je kunt ze creëren, verleggen of helemaal laten verdwijnen. Fotograaf Harley Weir grijpt het thema maar al te graag aan in haar eerste solotentoonstelling Boundaries. Van politieke kille onderwerpen tot warme naakte lichamen, een ding is zeker: Harley zorgt altijd voor een intiem momentje tussen de kijker en haar foto.
Foam, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Harley Weir - Boundaries

11 februari t/m 30 juni: Harry Potter - The Exhibition
Vanaf de eerste aanraking met Harry Potter wensten we een brief te ontvangen van Zweinstein. Harry Potter: The Exhibition brengt ons iets dichter bij die droom. Hier stap je de magische wereld van J.K. Rowling alsnog binnen. Wandel door het decor van de film, zoals de slaapzalen, de hut van Hagrid en het verbodenbos of speel een potje zwerkbal. Kom voor één dag van je dreuzelstatus af.
Cinemec, Utrecht // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

7 februari: CJP Dinsdagdeal
Deze dinsdag staat volledig in het teken van theater. Je kunt als CJP’er samen met je beste vriend, vriendin, lief of oma naar veel theaters met een dikke korting. De voorstelling Venus bijvoorbeeld nog niet gezien? Dan is dit je kans. Wij trakteren op een reep Tony’s Chocolonely voor de lekkere trek. Natuurlijk biedt CJP nog veel meer toffe voorstellingen aan. Check hier het programma en maak van je dinsdag een feestje.
Diverse locaties in Nederland // 50 % CJP-korting + een extraatje cadeau // Meer info

8 & 9 februari: Paaz
Emma wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling (paaz) van een ziekenhuis en weet één ding zeker: er is een fout gemaakt. Ze heeft een leuke baan, fijne vriend en goed leven, dus haar doodswens is toch geen probleem? De solovoorstelling met Yora Rienstra is een zoektocht naar de uitgang van het ziekenhuis, maar bovenal een zoektocht naar haarzelf. Naar de gelijknamige autobiografie van Myrthe van der Meer.
Stadsschouwburg, Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

10 februari: Mestival
Ons gemiddelde werkende leven duurt bijna 2100 weken. Veel te veel om met tegenzin te besteden, maar hoe vind je een baan waar je iedere dag met plezier aan begint? Mestival heeft een oplossing voor de keuzestress en organiseert een avond met sprekers, discussies, columns, workshops en muziek om het je nét iets makkelijker te maken. Luister naar persoonlijke verhalen en laat je inspireren.
De Rode Hoed, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.