Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Deze Halloween-kostuums zijn uit de kunst
30 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Expo

Deze Halloween-kostuums zijn uit de kunst

Last-minute inspiratie nodig voor Halloween? Deze doodenge schilderijen zijn de perfecte kostuums om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Elk personage uit Tuin Der Lusten van Hiëronymus Bosch is geschikt als Halloween-pak

Halloween-Kostuum-tuin-der-lusten-Hieronymus-Bosch-korting-CJP
Klik op de afbeelding om een grotere versie te bekijken.

Op 9 augustus 2016 is het vijfhonderd jaar geleden dat Jeroen Bosch het aardse paradijs verliet. Ter ere daarvan is 2016 uitgeroepen tot Bosch-jaar, met allerlei tentoonstellingen en theaterstukken als gevolg. Neem vast een aanloop deze Halloween door je te verkleden als een personage uit één van zijn angstaanjagende schilderijen. Elk karakter voldoet, maar we willen je met name even wijzen op de vogel rechtsonder die mensen opeet, die op hun beurt weer vogels uitschijten. The circle of life.

Vincent van Gogh maakt het je gemakkelijk

Halloween verkleden kostuum Vincent_Gogh_skeleton_burning_cigarette cjp korting
Disclaimer: deze outfit kan enigszins confronterend zijn voor rokers.

Voor de rokers onder ons is het extreem gemakkelijk om een cultureel verantwoord Halloween-pak uit de hoge hoed te toveren. Schaf gewoon een skelettenpak aan (die kun je nu in elke feestwinkel vinden), schilder een paar keer met wat grove streken over de botten en steek een peuk op. Geen kunst aan, deze Kop van een skelet met brandende sigaret van Van Gogh.

Sexy Saturnus

Halloween-Kostuum-Goya-Saturn-devouring-son-korting-CJP
Gedurfd.

Net als carnaval is Halloween eigenlijk gewoon een excuus om je net iets te sexy te kleden. Less is more geldt dus ook wat betreft Halloween-kostuums. Fransico Goya's Saturnus verslindt zijn zoon leent zich hier perfect voor. Kleren kunnen achterwege blijven, het enige dat je nodig hebt is een witte baard, wat nepbloed en een pop.

SCREAM!

Halloween-Kostuum-schreeuw-Munch-korting-CJP
'Hellooo Ssssidney.'

Het kunstwerk dat zich het best leent voor Halloween is natuurlijk Edvard Munchs De Schreeuw. Dat had wijlen filmregisseur Wes Craven in 1996 al door, toen hij eigenhandig het tiener-slashergenre nieuw leven inblies met Scream. Opnieuw is er niet veel nodig om kunstzinnig te halloweenen: het Scream-masker hangt in deze tijd van het jaar weer overal in de winkels, je moet er alleen even een lijstje bij zoeken. Als je zelfs dat te veel moeite vindt, kun je ook voor slechts 98 dollar even dit superenge, want behoorlijk realistische, masker over laten komen uit Japan.

Bloedmooie Lolita

Halloween-Kostuum-Mark-Ryden-Fountain-korting-CJP
Met een jurkje dat kort genoeg is, voldoet ook deze outfit aan de eis dat Halloween-kostuums sexy moeten zijn.

Kinderen lenen zich uitermate goed voor horrorfilms, schreven we eerder deze maand. Maar als je het voor elkaar krijgt om je te verkleden als The Fountain van Mark Ryden, dan kun je mensen pas echt de stuipen op het lijf jagen. We stellen voor dat je het bloedpompje verstopt in het kinderhoofd.

Halloween-Kostuum-Caravaggio-Medusa-korting-CJP
Eén probleem met dit pakje: als je jezelf aankijkt in de spiegel, verander je in steen.

Ren naar de speelgoedwinkel voor wat nepslangen en naai ze als een pruik aan elkaar. Trek vervolgens een wit gewaad aan en mieter flink wat nepbloed rond je nek. Ga tegen een witte muur aan staan en je bent niet meer van echt te onderscheiden.

Schmink-suggesties

Tot nu toe hebben we het gehad over volledige kostuums, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je gezicht te beschilderen. We zouden je de volgende twee kunstwerken willen tippen en, als we dan toch bezig zijn, raden je aan om de Russische Valeriya Kutsan het penseel te laten hanteren.

Otto Rapp - Deterioration of Mind over Matter

Halloween-Kostuum-Otto-Rapp-Deterioration-Mind-Matter-korting-CJP
Gezwellig.

Salvador Dali - The Face of War

Halloween-Kostuum-schmink-Dali-Face-War-Salvador-korting-CJP
Het ideale masker als je op feestjes graag uitgebreid praat over de gruwelijkheden van oorlog. 

Met je CJP-pas krijg je helaas geen korting op speelgoedslangen of nepbloed. Maar je kunt dit Halloween-weekend wel voordelig griezelend doorbrengen voor Munchs schilderij De Schreeuw in het Van Gogh Museum. Vanaf februari zijn bovendien twintig (!) van de vijfentwintig nog bestaande werken van Jeroen Bosch te bewonderen in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch. 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.