Zuiderzeemuseum € 6,- korting
Museum

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum € 6,- korting

Hier vind je echt alles over het leven op de Zuiderzee

Vroeger was het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen je favoriete museum omdat je er alles aan mocht raken en overal kon spelen met oudhollands speelgoed. Ook nu zijn die twee aspecten nog leuk, maar het wordt misschien tijd om dit museum ook eens met andere ogen te bekijken.

Het Zuiderzeemuseum heeft namelijk een binnen- én buitenmuseum. In het buitenmuseum kun je honderd jaar terug wandelen in de tijd. Meer dan 140 authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de stoomwasserij of kijk mee met de ambachtslieden. In het binnenmuseum vertellen bewoners uit de Zuiderzeeregio van rond 1900 over hun dagelijkse leven, kleding huizen en avonturen. Over hun gebruiken en hun feesten. En over hun eeuweige strijd tegen het water, de betekenis van de watersnoodramp in 1916 en de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk. 

Met CJP krijg je € 6,- korting op de entree van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Je betaalt dan i.p.v. € 18,- nog maar € 12,-. 

Scoor korting