Museum Rotterdam 50%
Museum

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam 50%

Leer de mensen achter de skyline kennen

Rotterdam heeft er een nieuw museum bij in het hart van de stad: Museum Rotterdam. Helemáál nieuw kunnen we het niet noemen; Museum Rotterdam heeft de afgelopen jaren op wisselende locaties in de stad huisgehouden. Nu mag het zich permanent vestigen in het spiksplinternieuwe gebouw van architect Rem Koolhaas; het Timmerhuis. 

Dit museum over de stad en haar bewoners heeft álles wat je maar kunt verzinnen in de vaste collectie: van schilderijen, stijlkamers, speelgoed en gereedschap tot tegels, munten en maquettes uit verschillende perioden van de stad. Onder het thema ‘hergebruik’ vind je bijvoorbeeld een wollen onderbroek, gemaakt uit een herenvest tijdens de Tweede Wereldoorlog, een tas vervaardigd uit een afgedragen levis spijkerbroek of een jas gemaakt van een gordijn. Bij het thema ‘muziek’ tref je tegels uit de 17e eeuw met doedelzakspelers aan, maar ook een verzameling buttons uit jaren tachtig van Simon and Garfunkel, Blondie en The Doors, en de gereedschapskist van de overleden Rotterdamse straatmuzikant Koperen Ko.

Als CJP’er heb je het geluk dat je met 50% korting naar dit museum kunt gaan. Je kaartje kost dan € 4,50 in plaats van € 9,-.

Scoor deze deal