Museum Dorestad € 1,50
Museum

Museum Dorestad

Museum Dorestad € 1,50

Een duik in het middeleeuwse handelsverleden

Tegenwoordig is de Rotterdamse haven het eerste wat jouw neppe Nikes uit China van Nederland zien. In de negende eeuw zouden dit de zeepoorten van Dorestad zijn geweest. Dit was in de Middeleeuwen dé handelsstad. Er woonden drieduizend mensen en het was er, als we de verhalen mogen geloven, net even iets minder walgelijk dan in de rest van Nederland.

Inmiddels wonen er welgeteld nul mensen en speelt de haven geen rol van betekenis meer. Wij denken dat dit vooral komt doordat Dorestad niet meer bestaat. Op de plek van deze stad ligt nu Wijk bij Duurstede en wie een beetje heeft opgelet bij geschiedenis weet dat dit niet bepaald een handelsmetropool is. Wel is het de plaats waar Museum Dorestad ligt. Hier word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van wijlen Dorestad.

Als CJP’er kost zo’n tripje je amper geld. Op vertoon van je pas krijg je namelijk € 1,50 korting. Dat betekent dat je in plaats van € 4,50 nog maar drie duiten in het zakje van dit museum hoeft te doet. LET OP: Museum Dorestad is voor een tijdje gesloten, klik op de blauwe button voor meer informatie. 

Scoor deze deal