Design Museum 50% korting
Museum

Design Museum

Design Museum 50% korting

Ontdek de invloed van design op jouw leven!

CJP-korting: 50%
Je betaalt nu nog: € 6,-

Design kan natuurlijk van alles zijn: van de bekleding van een Volkswagen Beatle tot een innovatieve lampenkap. In het Design Museum in Den Bosch ontdek je het verhaal achter het design. De culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst komen aan bod. Het Design Museum laat je zien waar design begint en wat voor invloed het kan hebben op ons dagelijks leven. 


Dance – design van een cultuur
Te zien t/m 25 augustus 2024

Elektronische dansmuziek is de muziek van emancipatie. Zwarte en lhbtqia+- gemeenschappen schiepen een muzikaal genre dat hen de ruimte gaf om zich vrijelijk uit te drukken. Die muziek is nu mainstream geworden en vormt een miljardenindustrie.

Design speelt een centrale rol in de ontwikkeling van de elektronische dansmuziek. Denk aan de apparatuur waarmee de muziek gemaakt wordt, of aan het ontwerp van clubs en festivals, maar ook aan de kleding, flyers, albumhoezen, posters, merchandise en tickets. In Dance – design van een cultuur ontdek je het verleden, het heden en de toekomst van het belangrijkste muziekgenre van onze tijd.