Chabot Museum € 4,40
Museum

Chabot Museum

Chabot Museum € 4,40

Met CJP op bezoek bij Henk Chabot

Word jij net zo enthousiast van architectuur als de gemiddelde pubermeid van Harry Styles? Dan lijkt het ons een goed idee als je even goed in- en uitademt voordat je verder leest, anders word je waarschijnlijk hysterisch.

CJP geeft namelijk korting op het Chabot Museum. In de eerste plaats draait dit museum om de werken van de Nederlandse kunstenaar Henk Chabot, maar dat is niet het enige wat dit museum bijzonder maakt. De witte villa aan de rand van het Rotterdamse museumpark waarin het is gevestigd, is net zo bijzonder. Waarschijnlijk zouden mensen met architectonische kennis het bestempelen als ‘een schoolvoorbeeld van het nieuwe bouwen’. Aangezien we niet van je verwachten dat je dit meteen kunt visualiseren, lijkt het ons een goed idee als je zelf gaat kijken.

In 1997 werd dit land verblijdt met de theaterbewerking van Roald Dahl’s Sjakie en de Chocoladefabriek. Waar het allemaal precies over ging (iets met Sjakie, dat sowieso), weten we niet meer zo goed, maar dat elk kind na afloop heel, héél veel snoep kreeg vervulde ons met zo veel blijdschap dat de voorstelling ons voor altijd bij zal blijven.

Met CJP krijg je € 4,40 korting bij het Chabot Museum en betaal je nog maar € 3,60 entree. 

Scoor korting