Anton Pieck Museum € 3,- korting
Museum

Anton Pieck Museum

Anton Pieck Museum € 3,- korting

De Passie van Pieck

CJP-korting: € 3,-
Je betaalt nog: € 6,75

Anton Pieck is misschien wel de meest all-round kunstenaar van Nederland. Olieverven, tekeningen, aquarellen, etsen, houtsneden, litho’s, boekillustraties, kalenderplaten, geboortekaartjes, reisimpressies en andere ontwerpen van zijn hand zijn te bewonderen in het unieke museum over Anton Pieck.

Anton Pieck (1895–1987) groeit op in de tijd dat de fotocamera nog een bijzonderheid is en er nog koetsen door de straten rijden. Vanaf zijn 11e jaar legt Pieck de ziel van de wereld om hem heen vast in zijn schetsboek. Naast tekenen schildert, etst, illustreert en ontwerpt hij voor zichzelf en voor diverse opdrachtgevers. Anton Pieck kan zich sterk inleven in het karakter van de mensen en voorwerpen die hij vastlegt. Via doorleefde gebouwen en toegewijde personen vertellen zijn werken het verhaal dat we allemaal herkennen en waarom we van zijn tijdloze voorstellingen houden.

Maak kennis met zijn wereldberoemde kalenderplaten, etsen en illustraties. Laat je verrassen door zijn olieverfschilderijen, reistekeningen, houtsneden en ontwerpen voor het Sprookjesbos van de Efteling.