Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
J.R.R. Tolkien - Het verhaal van Kullervo
Winnen

J.R.R. Tolkien - Het verhaal van Kullervo

J.R.R. Tolkien - Het verhaal van Kullervo
3x Het verhaal van Kullervo door Tolkien

Alle grote schrijvers gooien eerst een aantal beschreven proppen in de prullenbak voordat ze dat ene meesterwerk schrijven. Nou ja, beschreven proppen: misschien verwijderen ze tegenwoordig eerst vijf Word-documenten voordat een verhaal helemaal klopt. Juist na het lezen van zo’n meesterwerk wil je meer weten. Hoe zag de eerste versie van dit verhaal eruit? Of: waar begon het allemaal? 

Voor J.R.R. Tolkien – uiteraard de schrijver van The Lord of the Rings-trilogie én The Hobbit – begon het allemaal bij Het verhaal van Kullervo. Dat is het eerste boek dat hij op 23-jarige leeftijd schreef. Hoofdpersoon is weesjongen Kullervo, die over bovennatuurlijke krachten bezit. Hij groeit op in het huis van tovenaar Untamo. Dat is geen vriendelijke tovenaar zoals Gandalf. Integendeel: Untamo is een klootzak. Hij vermoordde Kullervo’s vader, ontvoerde zijn moeder en wil Kullervo ook uit de weg ruimen. Dankzij zijn zus Wanona en hondje Musti blijft hij uit de klauwen van Untamo. Als Kullervo als slaaf wordt verkocht, belt hij niet stichting Jeugdzorg, maar zweert hij wraak. 

Ben jij groot LOTR-fan of gewoon razendbenieuwd naar dit werk van Tolkien? Wij mogen drie exemplaren van Het verhaal van Kullervo weggeven! Klik op de blauwe knop hieronder en win.

Log in en doe mee Koop je pas

Meer winnen

ECHO
Turks fruit. Een beeldverhaal - Dick Matena