Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nomizo, hét bordspel met diepgang
Winnen

Nomizo, hét bordspel met diepgang

Nomizo, hét bordspel met diepgang
2 x het bordspel Nomizo

‘Is een digitale vriend echt? Gaat onze tijd te snel? Is vlees eten barbaars?’ Zomaar wat vragen uit het filosofische bordspel Nomizo. Het spel is simpel: samen met je game-genoten denk je na over alledaagse filosofische vragen. Vervolgens ga je met elkaar in debat, waarbij de een het antwoord ‘ja’ verdedigt en de ander ‘nee’. De overige spelers bepalen wie zijn of haar standpunt het beste heeft beargumenteerd en de winnaar krijgt een fiche met een symbool van het thema. Heb je drie thema’s gewonnen? Dan schreeuw je NOMIZO en ben je de winnaar. Het is geen raketkunde.

Bereid je voor op een flinke discussie, want het doel van dit spel is om jouw mening te ventileren. Al is het ook belangrijk om je te verplaatsen in het standpunt van je vrienden. Zo kom je er misschien achter dat je beste vriend(in) liever spelletjesavonden met je speelt, in plaats van alleen te communiceren in een groeps-app. Wie weet ben je na dit spel wel klaar voor een paar weken vrijwilligerswerk op Lesbos of besluit je vegetariër te worden. Er zijn allerlei categorieën waar je in kunt duiken: leven & dood, goed & kwaad, plicht & vrijheid, natuur & technologie, gevoel & verstand, schoonheid & verlangen en liefde & vriendschap. Loeispannend en het versterkt ook nog de band tussen jou en je matties.

Illustrator en ontwerper Marlies Visser en tekstgoeroe Manon Duintjes zijn de bedenkers van het spel. Zij vinden het zinvol gedachtes over de wereld met elkaar te delen. Dat vinden wij ook en daarom geeft CJP twee NOMIZO-exemplaren weg. Druk op de blauwe knop om mee te doen!

Koop je pas

Meer winnen

Voor niks naar de nieuwste film Booksmart
Gratis naar Den Haag Outdoor
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.