Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De oase van Matisse
Winnen

De oase van Matisse

De oase van Matisse
5x2 entreekaartjes voor Henri Matisse in het Stedelijk Museum Amsterdam plus de catalogus

Je zou het werk van Henri Matisse kunnen omschrijven als een knip- en plakwerk, maar dan moet je wel een hoofdletter K gebruiken. Zijn knipseltechniek brengt een radicale vernieuwing in zijn werk en is daarmee één van de meest innovatieve wendingen in de collectie van de kunstenaar. 

De oase van Matisse is de grootste tentoonstelling van Matisse ooit in Nederland en het Stedelijk Museum in Amsterdam mag met de eer strijken. Henri Matisse wist als geen ander kleuren, vormen en figuren te verwerken tot een kunstwerk. Hij durfde het aan om alle tegenovergestelde kleuren in één werk te gebruiken. Rood, geel, blauw en oranje op één doek? Henri deed dat, zonder dat het werk schreeuwerig werd.

Zelfs toen Matisse aan het eind van zijn leven in een rolstoel belandde, bleef hij kunst maken. Wat begon als het experimenteren met compositie en kleur, eindigde in een volwaardige kunstvorm. Het beroemdste werk, De Parkiet en de Zeemeermin, is de trots van het Stedelijk Museum en komt uit deze periode van zijn leven. Hij omschrijft het werk als ‘een kleine tuin die me omringt en waarin ik kan wandelen’. Matisse creëerde een oase van rust, een plek die de drukke buitenwereld ontvlucht.

Maak ook een wandeling in de oase van Matisse: wij delen 5x2 entreekaartjes uit voor deze tentoonstelling en daarbij krijg je ook nog de catalogus cadeau. Mocht je niet winnen, dan kun je op vertoon van je CJP-pas met 50% korting naar binnen.

Koop je pas

Meer winnen

Soenda Indoor Festival
Bokoesam
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.