Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op je vraag. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Top 5 Veelgestelde vragen

Heb ik een prijs gewonnen met mijn Cultuurkaart?

Je kunt je Cultuurkaart 2016-2017 activeren op www.cultuurkaart.nl. Hiermee maak je kans op mooie prijzen: een Apple iPad Air of JBL Charge III draadloze speaker van Amac, Samsung Galaxy S7 of zelfontworpen Nikes.

De winnaars worden in april 2017 bekendgemaakt. Als je gewonnen hebt, krijg je een e-mail van ons.

Ik ben mijn pas kwijt

Voor € 5,- kun je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door in te loggen via Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en machtig CJP om eenmalig € 5,- van je rekening af te schrijven. Als de betaling binnen is, ontvang je je nieuwe CJP-pas binnen twee weken.

Hoe kan ik opzeggen?

Betaalde CJP-pas of CJP/Knaek-pas

 • Log in op Mijn CJP en klik op de button 'CJP opzeggen'.
 • Vul je gegevens in en klik op 'verzenden'.
 • Je ontvangt een opzegbevestiging.
 • Let op: de opzegtermijn is vier weken voor het verloop van de pas. De verloopdatum staat aangegeven op je pas.

Opzeggen buiten opzegperiode
Heb je niet op tijd opgezegd, dan kun je pas weer opzeggen als je huidige pas verlopen is. Je opzegging geldt voor het daaropvolgende jaar, je ontvangt dus nog een nieuwe CJP-pas. Deze is dan namelijk al in productie genomen met jouw gegevens.

Gratis CJP/Knaek-pas
Heb je een gratis CJP/Knaek-pas gekregen, bijvoorbeeld in je introductieweek? Deze kreeg je via Knaek en moet dus ook bij Knaek opgezegd worden. Dat kan op www.knaek.nl/opzeggen.

Ik weet mijn CJP-gegevens niet, wat nu?

Je CJP-nummer staat op de pas. Het nummer staat ook in de nieuwsbrieven die we je sturen en op de adresdrager van C. magazine, boven de naw-gegevens. Je CJP-nummer is eveneens terug te vinden in het kenmerk van je jaarlijkse betaling (rekeningafschrift). Het zijn de acht cijfers voor de schuine streep.

Wanneer komt mijn nieuwe pas?

Als je een CJP-pas bestelt, heb je deze binnen vijf werkdagen in huis.

Loopt je CJP-pas binnenkort af, dan ontvang je je nieuwe pas uiterlijk een week voor de verloopdatum. Je lidmaatschap wordt in dezelfde periode geïncasseerd.

Sinds 1 juni 2015 is de prijs voor een reguliere CJP-pas € 17,50 per jaar. 

Heb je geen CJP-pas ontvangen? Stuur ons via het contactformulier een bericht, zodat we ernaar kunnen kijken.

CJP-lid

Waar kan ik een CJP-pas kopen?

Online kun je een CJP-pas bestellen met iDeal. Je CJP-nummer ontvang je meteen per e-mail, je pas heb je binnen vijf werkdagen in huis.

Duurt dit te lang? Op het kantoor van CJP in Amsterdam is het mogelijk om direct een CJP-pas te kopen. Betalen kan alleen met pin. Ook bij de volgende plekken kun je terecht voor een pas:

 • VVV - Breda
 • Kunstuitleen - Utrecht
 • Museumwinkel Stedelijk Museum -Amsterdam
 • 't Hoogt - Utrecht 
 • Poppodium de Meester - Almere
 • ZINin - Nijverdal
 • Boekhandel Savannah Bay - Utrecht
 • VVV - 's-Hertogenbosch
 • Stadsschouwburg & Philharmonie - Haarlem
 • Theater de Meervaart - Amsterdam
 • De Doelen - Rotterdam
 • De Goudse Schouwburg - Gouda
 • Chassé Theater - Breda
 • Ani & Haakien - Rotterdam
 • Luxor Theater - Rotterdam
 • Theaters Tilburg

Let op: onze online verkoopacties gelden in dit geval niet. Als je offline je CJP-pas koopt, ontvang je dus geen welkomstcadeau. De pas is twaalf maanden geldig en loopt automatisch af.

Waarom is de pasprijs aangepast?

Elk jaar stijgt het prijspeil in Nederland en wordt alles een beetje duurder: je boodschappen, je huur en je drankje in de kroeg. Ook voor CJP nemen de bedrijfskosten elk jaar een paar procent toe.

De laatste keer dat CJP haar pasprijs heeft aangepast was in mei 2006. Inmiddels ligt de prijsinflatie op 16%. Daarom is op 1 juni 2015 de prijs voor een reguliere CJP-pas na negen jaar aangepast van € 15,- naar € 17,50.  

Bekijk hier onze overige pasprijzen. 

Hoe kan ik opzeggen?

Log in op Mijn CJP en klik op de button 'CJP opzeggen'. Vul je gegevens in en klik op 'verzenden'. Je ontvangt daarna een opzegbevestiging. Let op: de opzegtermijn is vier weken voor het verloop van de pas. De verloopdatum staat aangegeven op je pas.

Heb je niet op tijd opgezegd, dan kun je opzeggen als je huidige pas verlopen is. Je opzegging geldt voor het daaropvolgende jaar, je ontvangt dus nog een nieuwe CJP-pas. Deze is dan namelijk al in productie genomen met jouw gegevens.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Persoonsgegevens
Log in via Mijn CJP. Je kunt onder 'mijn gegevens' zelf je adres en/of e-mailadres wijzigen.

Nieuwsbrief
Wil je je uitschrijven voor de nieuwsbrief? Meld je af via de link onderaan in de nieuwsbrief. Je kunt ook inloggen via Mijn CJP en je onder 'mijn gegevens' uitschrijven.

Rekeningnummer
Wil je een rekeningnummer wijzigen? Stuur ons dan via het contactformulier een bericht met je CJP-nummer en je nieuwe rekeningnummer. Dan passen wij het voor je aan.

Ik weet mijn CJP-gegevens niet, wat nu?

Je CJP-nummer staat op de pas. Het nummer staat ook in de nieuwsbrieven die we je sturen en op de adresdrager van C. magazine, boven de naw-gegevens. Je CJP-nummer is eveneens terug te vinden in het kenmerk van je jaarlijkse betaling, de laatste acht cijfers komen namelijk overeen met je CJP-nummer.

Ik ben mijn pas kwijt, wat nu?

Voor € 5,- kun je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door in te loggen op Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en machtig CJP om eenmalig € 5,- van je rekening af te schrijven. Als de betaling binnen is, ontvang je je nieuwe CJP-pas binnen twee weken.

Ik heb een CJP-maandpas gekregen, hoe zet ik deze om naar een CJP-pas?

Heb je een CJP-maandpas ontvangen of gekocht? Dan kun je deze omzetten naar een lidmaatschap op www.cjp.nl/pas. Binnen een week heb je een CJP-pas in huis, deze is twaalf maanden geldig en wordt niet automatisch verlengd. 

Wanneer ontvang ik mijn nieuwe pas?

Als je een CJP-pas bestelt, heb je deze binnen vijf werkdagen in huis.

Loopt je CJP-pas binnenkort af, dan ontvang je je nieuwe pas uiterlijk een week voor de verloopdatum. Je lidmaatschap wordt in dezelfde periode geïncasseerd.

Sinds 1 juni 2015 is de prijs voor een reguliere CJP-pas € 17,50 per jaar.

Heb je geen CJP-pas ontvangen? Stuur ons via het contactformulier een bericht, zodat we ernaar kunnen kijken.

Waarom heb ik mijn welkomstcadeau niet ontvangen?

Als je een betaalde pas bestelt via www.cjp.nl ontvang je soms een welkomstcadeau. Heb je het beloofde welkomstcadeau niet gehad? Stuur ons via het contactformulier een bericht, zodat we ernaar kunnen kijken en je alsnog het welkomstcadeau kunnen sturen.

Kan ik mijn CJP-pas ook omzetten naar een CJP/Knaek-pas?

Ben je een student (tot 25 jaar) en wil je je CJP-pas omzetten naar een CJP/Knaek-pas? Stuur ons via het contactformulier een bericht, we zetten je lidmaatschap dan bij de volgende verlenging om. De CJP/Knaek-pas kost € 25,- per jaar.

Waar krijg ik korting met mijn pas?

CJP-korting
Kijk op www.cjp.nl/kortingen voor het kortingenoverzicht. De CJP-kortingen zijn ook terug te vinden in de CJP-app, lekker overzichtelijk en altijd bij de hand.

EYCA-korting
Staat er een EYCA-logo op je pas? Dan krijg je ook in het buitenland korting met je CJP-pas. Kijk op www.eyca.org voor een overzicht van alle kortingen.

Hoe werkt de CJP-app?

Met de app kun je drie belangrijke dingen doen:
1. Meteen gebruikmaken van CJP-korting op vertoon van je digitale pas.
 Let op: de digitale pas kun je niet gebruiken om je eventuele Cultuurkaart-tegoed te gebruiken.
2. Alle kortingen bij jou in de buurt bekijken.
3. Speciaal voor jou geselecteerde kortingsacties bekijken.De app is gratis te downloaden in Google Play en Apple Store.

Hoe ontvang ik gratis het C. magazine?

We brengen twee keer per jaar C. magazine uit. Een tijdschrift vol inspirerende verhalen en de beste kortingen. Door in te loggen op Mijn CJP kun je aangeven of je het magazine gratis wilt ontvangen.

Vanaf welke leeftijd kun je CJP krijgen?

Het maakt niet uit hoe oud je bent. Wanneer jij cultuur wil bezoeken, kun je een CJP-pas aanvragen. Er is dus geen minimumleeftijd aan de pas verbonden. Hoe eerder je korting kunt krijgen, hoe beter!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten en mijn e-mailadres is veranderd, wat moet ik doen?

Je kunt het contactformulier invullen en hierin aangeven dat je e-mailadres is veranderd. Wij passen dan je e-mailadres aan, zodat je je nieuwe wachtwoord kunt aanvragen.

Ik word 30, wat gebeurt er met mijn CJP-pas?

Je kan nog gebruikmaken van je pas tot de einddatum die erop staat. Hierna wordt je pas automatisch opgezegd. Dit hoef je dus niet zelf te doen!

CJP/Knaek-lid

Hoe kan ik mijn CJP/Knaek-pas opzeggen?

Heb je een gratis pas gekregen, bijvoorbeeld tijdens een introductieweek? Deze ontving je via Knaek en moet dus ook bij Knaek opgezegd worden. Dat kan op www.knaek.nl/opzeggen.

Uitschrijven voor het automatisch ontvangen van een nieuwe Knaek-ID voor collegejaar 2017-2018 kon tot a.s. 31 juli, 23:59 uur. Daarna worden alle nieuwe Knaek-ID's en CJP/Knaek-passen verstuurd en betaal je voor je CJP/Knaek-pas. 

 

Voor wie is een CJP/Knaek-pas?

De CJP/Knaek-pas is voor studenten tot 25 jaar en biedt korting bij (lokale) ondernemers in je studentenstad, naast de CJP-korting. Kijk voor de kortingen op www.knaek.nl.

Waar kan ik een CJP/Knaek-pas kopen?

Heb je nog geen CJP-pas? Dan kun je hier een CJP/Knaek-pas kopen met iDeal.

Kan ik mijn CJP-pas ook omzetten naar een CJP/Knaek-pas?

Ja, dat kan. Stuur ons een bericht via het contactformulier: we zetten je lidmaatschap dan bij de eerstvolgende verlenging om. Een CJP/Knaek-pas kost € 25,- euro per jaar en is voor studenten tot 25 jaar.

Waarom is de pasprijs aangepast?

Elk jaar stijgt het prijspeil in Nederland en wordt alles een beetje duurder: je boodschappen, je huur en je drankje in de kroeg. Ook voor CJP nemen de bedrijfskosten elk jaar een paar procent toe.

De prijs van een CJP-pas is daarom na negen jaar aangepast. Hiermee verandert ook de prijs van de CJP/Knaek-pas. Sinds 1 juni 2015 kost een CJP/Knaek-pas € 25,-.

 

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Persoonsgegevens
Log in via Mijn CJP. Je kunt onder 'mijn gegevens' nu je adres en/of e-mailadres wijzigen.

Nieuwsbrief
Wil je je uitschrijven voor de nieuwsbrief? Meld je af via de link onderaan in de nieuwsbrief. Je kunt ook inloggen via Mijn CJP en je onder 'mijn gegevens' uitschrijven.

Rekeningnummer
Wil je je rekeningnummer wijzigen? Stuur ons dan via het contactformulier een bericht met je CJP-nummer en je nieuwe rekeningnummer. Dan passen wij het voor je aan. Heb je een gratis CJP/Knaek-pas gekregen? Zorg dan dat je ook je gegevens wijzigt bij Knaek via www.knaek.nl/contact.

Ik weet mijn gegevens niet, wat nu?

Je CJP/Knaek-nummer staat op je pas. Het nummer staat ook in de nieuwsbrieven die je ontvangt en in het kenmerk van je jaarlijkse betaling; de laatste acht cijfers komen namelijk overeen met je CJP-nummer. Online kun je via Mijn CJP kijken welke adresgegevens bij ons bekend zijn.

Wanneer ontvang ik mijn nieuwe pas?

Als je een CJP/Knaek-pas bestelt, heb je deze binnen vijf werkdagen in huis.

Loopt je CJP/Knaek-pas binnenkort af, dan ontvang je je nieuwe pas uiterlijk een week voor de verloopdatum. Je lidmaatschap wordt in dezelfde periode geïncasseerd.

Heb je geen CJP/Knaek-pas ontvangen? Stuur ons via het contactformulier een bericht, zodat we er naar kunnen kijken.

Ik ben mijn pas kwijt, wat nu?

Voor € 5,- kun je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door in te loggen via Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en machtig CJP om eenmalig € 5,- van je rekening af te schrijven. Als de betaling gelukt is, ontvang je je nieuwe CJP/ Knaek-pas binnen twee weken.

Waarom heb ik mijn welkomstcadeau niet ontvangen?

Als je een betaalde pas bestelt via www.cjp.nl ontvang je soms een welkomstcadeau. Heb je het beloofde welkomstcadeau niet gehad? Stuur ons via het contactformulier een bericht, zodat we ernaar kunnen kijken en je alsnog het welkomstcadeau kunnen sturen.

Mijn school staat niet in de institutenlijst, wat nu?

Zit je nog op de middelbare school? De CJP/Knaek-pas is bedoeld voor studenten, vandaar dat er geen middelbare scholen in de lijst staan.

Volg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding en staat je school er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan voegen wij je instituut toe en kun je je pas bestellen.

Hoe gebruik ik de Knaek-app?

Op je CJP/Knaek-pas staat een activatiecode. Alleen met deze code kun je de Knaek-app downloaden, activeren en gebruiken.

In de app zie je alle Knaek-kortingen bij jou in de buurt. Op vertoon van de app, kun je ook gelijk gebruikmaken van de Knaek-kortingen. Let op: om de CJP-kortingen te gebruiken, moet je wel altijd je fysieke pas laten zien.

De Knaek-app is te downloaden voor zowel iOS, Android als Windows Phone.

Waar krijg ik korting met mijn pas?

CJP- en Knaek-korting
Kijk op www.cjp.nl/kortingen en www.knaek.nl/kortingen voor het kortingenoverzicht. De kortingen zijn ook terug te vinden in de CJP-app en Knaek-app, lekker overzichtelijk en altijd bij de hand.

Korting niet ontvangen?
Heb je geen korting ontvangen en staat deze locatie wel in het kortingenoverzicht? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vermeld daarbij de naam van de kortinggever, het filiaal waar je geen korting kreeg en de reden waarom je geen korting ontving. Wij handelen je klacht zo snel mogelijk af.

EYCA-korting
Staat er een EYCA-logo op je pas? Dan krijg je ook in het buitenland korting met je CJP/Knaek-pas. Kijk op www.eyca.org voor een overzicht van alle kortingen.

Hoe ontvang ik gratis het C. magazine?

We brengen twee keer per jaar C. magazine uit. Een tijdschrift vol inspirerende verhalen en de beste kortingen. Door in te loggen op Mijn CJP kun je aangeven of je het magazine gratis wilt ontvangen.

Cultuurkaart-leerling

Wat is de CJP Cultuurkaart?

Bijna alle middelbare scholieren krijgen van hun school een Cultuurkaart. Deze geeft je korting op o.a. bioscopen, musicals en concerten, maar ook bij héél veel winkels. Check hier waar je allemaal voordeel kunt halen.

De school gebruikt de Cultuurkaart om culturele activiteiten met de klas mee te betalen.

Hoe krijg ik een Cultuurkaart?

De Cultuurkaart wordt aangevraagd door de school. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen met de CJP Cultuurkaart betalen voor activiteiten met leerlingen bij culturele organisaties. Doet je school niet mee aan de Cultuurkaart, dan kun je hier zelf een CJP-pas bestellen.

Wanneer krijg ik mijn Cultuurkaart?

Het Cultuurkaart-jaar loopt van november t/m oktober. Als je school op tijd is met de aanmelding krijg je in november of december een nieuwe pas.

Hoe moet ik mijn Cultuurkaart activeren?

 • Ga naar www.cultuurkaart.nl/activeren.
 • Vul CJP-nummer, geboortedatum en e-mailadres in.
 • Klik op de button 'Pas activeren'.
 • Je ontvangt per e-mail een link waarmee je een wachtwoord aan kunt maken.

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Als je een CJP Cultuurkaart hebt, is het niet mogelijk je adres te wijzigen. CJP krijgt je adresgegevens aangeleverd door je school. Je kunt wel je telefoonnummer en e-mailadres aanpassen. Log hiervoor in via Mijn CJP.

Staat er geld op mijn pas?

De CJP Cultuurkaart is een kortingskaart waarmee jij zelf, jouw ouders en je school korting kunnen krijgen. Een klein aantal scholen heeft € 5,- op de pas van de leerlingen gezet. Log in via Mijn CJP en klik op 'mijn gegevens' om te zien of er geld op je pas staat. 

Waar krijg ik korting?

Kijk op www.cjp.nl/kortingen voor het kortingenoverzicht. In onze handige CJP-app zie je ook een overzicht van alle kortingen in de buurt. Deze is gratis te downloaden in Google Play en Apple Store.

De CJP-korting geldt alleen voor de pashouder, tenzij anders vermeld staat op de specifieke kortingspagina. De pashouder moet dan wel zelf meegaan.

Heb je geen korting ontvangen bij een plek die wel in het kortingenoverzicht staat? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vermeld daarbij de naam van de kortinggever, het filiaal waar je geen korting kreeg en de reden waarom je geen korting ontving. Wij handelen je klacht zo snel mogelijk af.

Hoe betaal ik met mijn pas?

Check eerst of er geld op jouw kaart staat: log in via Mijn CJP en klik op 'mijn gegevens'. Je kunt maximaal € 5,- tegoed hebben. 

Staat er geld op? Neem dan je CJP Cultuurkaart mee naar bijvoorbeeld de bioscoop, het museum of het theater. Vraag bij de kassa of je met je CJP Cultuurkaart kunt betalen. Als dit kan, wordt je barcode gescand of het barcode-nummer ingevoerd door de kassamedewerker. Een pincode heb je hiervoor niet nodig.

Omdat er maximaal € 5,- op je pas kan staan, moet je vaak nog een bedrag bijbetalen. Dat hoor je bij de kassa. In winkels kun je niet met je CJP Cultuurkaart betalen.

Ik ben mijn pas kwijt, wat nu?

Voor € 5,- kun je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door in te loggen op Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en machtig CJP om eenmalig € 5,- van je rekening af te schrijven. Als de betaling gelukt is, ontvang je je nieuwe Cultuurkaart binnen twee weken.

Hoe werkt de CJP-app?

Met de app kun je drie belangrijke dingen doen:
1. Meteen gebruikmaken van CJP-korting op vertoon van je digitale pas.
 Let op: de digitale pas kun je niet gebruiken om je eventuele Cultuurkaart-tegoed te gebruiken.
2. Alle kortingen bij jou in de buurt bekijken. 
3. Speciaal voor jou geselecteerde kortingsacties bekijken.De app is gratis te downloaden in Google Play en Apple Store.

CJP/CultuurWerkt! Docentenpas

Welke kortingen krijg ik?

CJP streeft er naar om de docenten in Nederland dezelfde kortingen te bieden als de CJP-leden. Culturele organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het eigen kortingenbeleid. Soms is hun kortingenbeleid gebaseerd op de leeftijd van de bezoeker. Hierdoor zijn niet alle reguliere CJP-kortingen beschikbaar voor docenten. Om een breed kortingsaanbod aan docenten te kunnen bieden, werkt CJP samen met CultuurWerkt!.

Naast de geselecteerde CJP-kortingen kun je als docent dus ook gebruikmaken van de scherpe aanbiedingen van CultuurWerkt!. De kortingen van CultuurWerkt!, op ruim 750 culturele evenementen zoals musicals, shows, concerten, festivals, toneel-, dans- en jeugdvoorstellingen, kunnen oplopen tot wel 60%. Je kunt per aanbieding maximaal acht kaarten bestellen op een CJP/Cultuurwerkt! Docentenpas.

Log in op Mijn CJP en klik op 'CultuurWerkt!-kortingen' om het aanbod van CultuurWerkt! te bekijken. Hier je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Ik ben mijn pas kwijt

Voor € 5,- kun je een nieuwe CJP/CultuurWerkt! Docentenpas aanvragen. Dit doe je door in te loggen op Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en machtig CJP om eenmalig € 5,- van je rekening af te schrijven. Als de betaling gelukt is, ontvang je jouw nieuwe CJP/Cultuurwerkt! Docentenpas binnen twee weken.

Ik heb dit jaar geen nieuwe pas gekregen

Het Cultuurkaart-jaar loopt van november t/m oktober. Elk jaar kunnen scholen zich opnieuw aanmelden en docenten opgeven. Als je geen nieuwe pas hebt gekregen, ben je waarschijnlijk niet opnieuw aangemeld door de school. Het best kun je dit bij de school navragen. Zij kan je eventueel in januari, als de orderwebsite weer opengaat, alsnog aanmelden voor € 5,-.

Hoe werkt de CJP-app?

Met de app kun je drie belangrijke dingen doen:
1. Meteen gebruikmaken van CJP-korting op vertoon van je digitale pas.
 
2. Alle CJP-kortingen bij je in de buurt bekijken.
3. Speciaal voor jou geselecteerde kortingsacties bekijken.De app is gratis te downloaden in Google Play en Apple Store.

Scholen

Wat is de CJP Cultuurkaart?

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen met de CJP Cultuurkaart betalen voor activiteiten bij culturele organisaties. Met hun Cultuurkaart krijgen leerlingen bovendien CJP-korting. Ruim 700.000 leerlingen hebben een Cultuurkaart. Kijk hier voor meer informatie. 

Wat zijn de voordelen van een Cultuurkaart?

Met de Cultuurkaart wordt het budget voor cultuuronderwijs aanzienlijk ruimer. Bekijk hier de gedetailleerde voordelen.

Wat zijn de kosten?

Wanneer de school € 10,- per leerling toevoegt aan het door de minister ter beschikking gestelde tegoed van € 5,-, is de Cultuurkaart gratis. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg en een volledig kostenplaatje.

Wanneer worden de Cultuurkaarten 2017-2018 geleverd?

Dit is afhankelijk van wanneer de gegevens zijn aangeleverd:

 • Gegevens aangeleverd en orders afgesloten vóór 1 oktober 2017: uitleveren van Cultuurkaarten op 1 november.
 • Gegevens aangeleverd tussen 1 oktober en 21 december 2017: uitlevering één maand na afsluiten van de order.
 • Gegevens aangeleverd tussen 12 januari en 23 januari 2018: uitlevering eerste week februari.

Aanleveringen na 23 januari 2018 worden niet gehonoreerd.

Hoe kan ik me als school aanmelden?

De directie meldt de school aan op www.cultuurkaart-info.nl. Dat kan tot 31 juli van elk kalenderjaar, maar aanmelden vóór 1 juli levert u dertig gratis CJP/CultuurWerkt! Docentenpassen op (indien ook alle gegevens voor 1 oktober van dat jaar zijn aangeleverd).

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

De projectcoördinator en de budgethouder van de school ontvangen in augustus van elk kalenderjaar de oproep om de leerling- en docentgegevens aan te leveren (aanleveren kan tot 20 december van hetzelfde jaar).

Komt onze vso-school in aanmerking voor de Cultuurkaart?

Helaas zijn de vso-scholen uitgesloten van de Cultuurkaart, omdat deze onder het bekostigingsregime van het primair onderwijs vallen. Vso-scholen ontvangen middelen voor cultuureducatie via de Regeling Prestatiebox Primair Onderwijs (€ 11,64 per leerling per jaar), in het kader van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in het primair onderwijs.

Waar regel ik mijn CJP-zaken?

www.cjp.nl
De website voor de persoonlijke pashouder. Hier vindt u uw eigen profiel, culturele informatie en alle informatie over de CJP-kortingen.

www.cjp.nl/budgethouder
Dit is de website waarop de budgethouder de Cultuurkaart-zaken voor de school kan regelen, zoals overzichten inzien en weborders goedkeuren.

www.cultuurkaart-info.nl 
De orderwebsite van de Cultuurkaart. Hierop meldt de school zich aan voor de Cultuurkaart en worden de leerling- en docentgegevens geüpload.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Het viercijferig schoolnummer staat in de brief die school heeft ontvangen, net als op alle communicatiemiddelen die vanuit CJP verstuurd zijn.

De directie, projectcoördinator en budgethouder hebben ieder een eigen wachtwoord. Als u inlogt op www.cultuurkaart-info.nl of www.cjp.nl/budgethouder kunt u kiezen voor 'wachtwoord vergeten'. Let wel op dat u voor de juiste stap en persoon (directie, projectcoördinator of budgethouder) een nieuw wachtwoord aanvraagt.

Wat zijn de deadlines?

Het Cultuurkaart-jaar loopt van november t/m oktober. Bekijk hier de Checklist Cultuurkaart voor alle (aanlever)data.

Krijgen leerlingen CJP-korting?

Ja. Met de CJP Cultuurkaart kunnen leerlingen gebruikmaken van alle CJP-kortingen en voordelen. Sommige kortingen en/of acties hebben wel een leeftijdsgrens, dit staat er altijd bij vermeld.

Wanneer zijn de docentenpassen gratis?

Meldt u de school vóór 1 juli van een kalenderjaar aan en zijn alle gegevens voor 1 oktober van datzelfde jaar aangeleverd? Dan ontvangt de school dertig CJP/CultuurWerkt! Docentenpassen gratis (totale waarde: € 150,-).

Projectcoördinator scholen

Hoe upload ik leerling- en docentgegevens voor stap 2?

Leerlinggegevens
Leerlinggegevens worden online aangeleverd via www.cultuurkaart-info.nl. Het systeem dat hiervoor is ontwikkeld kan gemakkelijk bestanden van administratiesoftware als Magister, Schoolplus en @VO verwerken. De projectcoördinator ontvangt hiervoor per e-mail de inloggegevens. Bekijk Handleiding Cultuurkaart 2017/2018 voor een volledige uitleg. 

Docentgegevens
Docentgegevens worden op www.cultuurkaart-info.nl aangeleverd. De gegevens moeten handmatig worden ingevoerd of via een Excelbestand. Bekijk Handleiding Cultuurkaart 2017/2018 voor een volledige uitleg.

Tot wanneer kan ik leerling- en/of docentgegevens aanleveren?

U kunt tot 20 december 2017 leerling- en docentgegevens aanleveren.

Bent u leerling- en/of docentgegevens vergeten te uploaden? Lees dan wat u moet doen:

 • Als u stap twee (het aanleveren) heeft afgesloten en de budgethouder is nog niet begonnen aan stap drie (de budgetverdeling), dan kunt u teruggezet worden naar stap twee. U moet dan wel alle gegevens opnieuw aanleveren. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.
 • Is stap drie al afgerond? Dan kunt u pas weer leerlingen, docenten en instromers aanmelden in januari. De orderwebsite gaat dan opnieuw open.

Budgethouders scholen

Hoe betaal ik met de CJP Cultuurkaart?

Klassikale activiteiten kunnen alleen via een weborder worden betaald. Deze wordt online aangemaakt door de culturele instelling. De weborder moet worden goedgekeurd door de budgethouder van de school.

Met een CJP/CultuurWerkt! Docentenpas kunnen geen betalingen via de pinterminal worden gedaan. Alleen leerlingen met een eigen tegoed kunnen met hun CJP Cultuurkaart betalen bij de pinautomaat van een culturele instelling.

Ik heb per ongeluk een foutieve weborder goedgekeurd, wat nu?

Zodra een weborder is goedgekeurd gaat deze ons automatische betalingssysteem in. We kunnen dit stopzetten, maar hieraan zijn wel kosten verbonden. We adviseren daarom om het onderling met de instelling te regelen.

Waar kan ik de hoogte van het tegoed zien?

Als je inlogt op www.cjp.nl/budgethouder, kun je bij schoolbudget zien welk budget beschikbaar is en hoeveel er al besteed is.

Waar zie ik hoeveel procent van de leerlingen de kaart heeft geactiveerd?

Log in op cjp.nl/budgethouder met de budgethoudersinlog. Deze heeft u ook al in stap 3 gebruikt. Je schoolnummer is je loginnummer.

Bij het klassenbudget zie je een gedetailleerd overzicht van het budget per klas en het percentage leerlingen dat de pas geactiveerd heeft. 

Je kunt niet zien welke leerlingen hun pas nog niet geactiveerd hebben. 

 

Wanneer komt het tegoed vrij na betaling van de factuur?

Zodra de factuur betaald is, duurt het vijf werkdagen voordat het budget vrijkomt. De budgethouder krijgt automatisch bericht wanneer het is verwerkt in ons systeem.

Als het budget is vrijgekomen, kan een weborder betaald worden. 

 

Wat als een instelling de 5% bijdrage doorberekent?

Het is niet de bedoeling dat de 5% wordt doorberekend aan de scholen. Mocht dit toch het geval zijn, neem dan contact op met de desbetreffende instelling. De Cultuurkaart is er op gebaseerd dat alle partijen die baat hebben bij de Cultuurkaart hieraan mee betalen: de scholen, CJP en de Cultuurkaart-acceptanten.

Wat als er geld over is aan het eind van het jaar?

Aan het eind van het Cultuurkaart-jaar wordt uitgerekend hoeveel er over is van de bijdrage van de school en hoeveel van de bijdrage OCW. De budgethouder en het bevoegd gezag worden hierover door CJP geïnformeerd.

Het restant van de bijdrage van de school wordt na het sluiten van het Cultuurkaart-jaar weer beschikbaar gesteld aan de school. Bekijk Algemene Voorwaarden Scholen (pagina 10) voor een volledige toelichting op de geldigheid van deze tegoeden.

Ik kan geen weborder goedkeuren, wat nu?

Dit kan twee oorzaken hebben:

 • Factuur is nog niet betaald
  Om een weborder goed te keuren, moet het tegoed vrijgekomen zijn. Als de factuur nog niet is betaald, wordt het budget niet vrijgegeven. Na het betalen van de factuur duurt het vijf dagen voordat het budget vrijkomt. 
 • Factuur is wel betaald
  Bij het goedkeuren van een weborder vink je een of enkele leerlingen uit een of meerdere klassen aan (en niet alle klassen). Vervolgens kun je het leerniveau en de klassen aanvinken. Vink hierbij voldoende klassen aan om tot het budget te komen. 

Ik kan niet inloggen op de budgethoudersite

Om in te loggen op www.cjp.nl/budgethouder, gebruik je het wachtwoord van stap 3 van dit jaar. Je wachtwoord van vorig jaar is niet meer geldig.

Culturele organisatie

Hoe maak ik een weborder aan?

Bekijk de handleiding Weborder aanmaken voor een overzichtelijk stappenplan.

Hoe annuleer ik een weborder?

Dit is niet mogelijk. Alleen de school kan een weborder annuleren, neem daarom gelijk contact op met de school.

Ik wil alleen CJP-korting geven en geen acceptant worden, wat nu?

Alle culturele organisaties kunnen CJP-korting geven. Heb je aanbod dat geschikt is voor jongeren en wil je als CJP-kortinggever zichtbaar zijn op deze site? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Ben je al aangemeld als CJP Cultuurkaart-acceptant, dan hoef je je niet apart te registreren als CJP-kortinggever. 

Hoe kunnen jongeren die een Cultuurkaart hebben met hun pas betalen?

Leerlingen kunnen eigen tegoed op hun CJP Cultuurkaart hebben. Met dit tegoed kunnen zij bij Cultuurkaart-acceptanten betalen. Deze optie is alleen mogelijk bij instellingen die hun kassakoppeling hierop hebben ingericht, of via een app. Lees hier hoe dit werkt.

 

Hoe word ik uitbetaald?

Wanneer een docent een klassikale activiteit boekt, kan hiervoor worden betaald via een weborder. Met het CJP-nummer van de school maakt de instelling de order aan. Als de weborder door de budgethouder van de school is goedgekeurd, komt deze bij CJP terecht. CJP controleert de order en maakt vervolgens het bedrag over naar de rekening van de acceptant.

Wanneer word ik uitbetaald?

Vanaf het moment dat de goedgekeurde weborder bij CJP ligt, wordt deze binnen twee tot vier weken uitbetaald. Na het aanmaken van een weborder is de status van de order online te volgen. Log in op Mijn CJP en klik op ‘overzicht transacties’. Hier zie je bijvoorbeeld of de weborder zich bij de docent of bij CJP bevindt. Ligt een weborder al een tijdje bij de budgethouder, maar is deze nog niet goedgekeurd? Neem dan zelf contact op met de budgethouder van de school.

Wat houdt de samenwerking met OCW in?

OCW stelt per Cultuurkaart-jaar minimaal € 5,- per leerling als extra budget beschikbaar. Dit is niet afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen.

MBO Card student

Wat is de MBO Card?

Mbo-instellingen kunnen gratis een MBO Card aanvragen voor hun studenten. Deze geeft je CJP-korting o.a. bioscopen en theaters, maar ook bij héél veel winkels. Zo vaak je maar wilt. Check hier de locaties waar je pas geldig is. 

De MBO Card is een initiatief van CJP en Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), een belangenvereniging voor studenten in het mbo.

Hoe krijg ik een MBO Card?

De MBO Card wordt aangevraagd door de school. Doet je school niet mee aan de MBO Card, vraag dan aan het College van Bestuur of je school volgend jaar wel wil meedoen. Voor het tussenliggende jaar kun je uiteraard altijd zelf een CJP-pas bestellen.

Hoe moet ik mijn MBO Card activeren?

•   Ga naar www.mbocard.nl.

•   Vul CJP-nummer, geboortedatum en e-mailadres in.

•   Klik op de button 'Pas activeren'.

•   Je ontvangt per e-mail een link waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. 

 

Hoe krijg ik een code voor de Knaek-app?

Als je je MBO Card activeert op www.mbocard.nl, ontvang je automatisch een code om gratis de Knaek-app te downloaden. Knaek-kortingen zijn speciale studentenkortingen bij o.a. Subway, Domino’s en Hunkemöller. Deze kortingen wisselen per stad en krijg je alleen als je de Knaek-app op je telefoon hebt staan.

Waar krijg ik korting?

Kijk op www.cjp.nl/kortingen voor het kortingenoverzicht. Heb je geen korting ontvangen bij een plek die wel in het kortingenoverzicht staat? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vermeld daarbij de naam van de kortinggever, het filiaal waar je geen korting kreeg en de reden waarom je geen korting ontving. Wij handelen je klacht zo snel mogelijk af.

Wanneer krijg ik m'n MBO Card?

Dit is afhankelijk van twee factoren: of je school meedoet aan de MBO Card en wanneer de studentgegevens zijn aangeleverd. 

De eerste MBO Cards zijn op 1 december verspreid. De passen kunnen meteen geactiveerd en gebruikt worden.

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Als je een MBO Card hebt, is het niet mogelijk je adres te wijzigen. Je kunt wel je telefoonummer en e-mailadres aanpassen. Log hiervoor in via Mijn CJP.

Ik ben mijn pas kwijt

Voor € 5,- kun je een nieuwe pas aanvragen. Dit doe je door in te loggen via Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Check je gegevens en betaal met iDeal. Als de betaling gelukt is, ontvang je je nieuwe MBO Card binnen vijf werkdagen.

CJP Docentenpas

Wat is de CJP Docentenpas?

Voor docenten en onderwijsondersteunend personeel van een mbo-instelling kan een eigen kortingspas worden besteld: de CJP Docentenpas. Met deze pas heeft de docent een brede keus uit aanbiedingen op het gebied van kunst, cultuur en entertainment. Er zijn 90 gratis CJP Docentenpassen beschikbaar voor de gehele school.

Welke kortingen krijg ik?

Kijk op www.cjp.nl/kortingen voor het kortingenoverzicht. CJP streeft ernaar om de docenten in Nederland dezelfde kortingen te bieden als de CJP-leden. Zo bespaar je jaarlijks gemakkelijk tientallen euro’s bij bioscopen, musea en concerten, maar ook op bijvoorbeeld verzekeringen, kleding en sportartikelen.

Ik heb geen pas gekregen, wat nu?

Elke school die meedoet met de MBO Card ontvangt 90 gratis CJP Docentenpassen. Als je geen pas hebt gekregen, ben je waarschijnlijk niet aangemeld door de school. Het best kun je dit bij de school navragen.

Ik ben mijn pas kwijt

Voor € 5,- kun je een nieuwe CJP Docentenpas aanvragen. Dit doe je door in te loggen via Mijn CJP en te klikken op 'pas kwijt/beschadigd'. Controleer je gegevens en betaal met iDeal. Als de betaling gelukt is, ontvangt je jouw nieuwe CJP Docentenpas binnen vijf werkdagen.

Hoe werkt de CJP-app?

Met de app kun je drie belangrijke dingen doen:
1. Meteen gebruikmaken van CJP-korting op vertoon van je digitale pas.
 
2. Alle CJP-kortingen bij je in de buurt bekijken.
3. Speciaal voor jou geselecteerde kortingsacties bekijken.De app is gratis te downloaden in Google Play en Apple Store.

Mbo-instellingen

Wat is de MBO Card?

De MBO Card is een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW.

Met de MBO Card kunnen studenten met CJP-korting naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of de Zwarte Cross. Daarnaast worden de studenten door JOB geïnformeerd over hun rechten en plichten binnen het mbo, en wordt de MBO Card ingezet om de medezeggenschap van studenten te vergroten.

Wat zijn de voordelen van een MBO Card?

Voor alle opleidingen in het MBO geldt dat vindingrijkheid en originaliteit onmisbaar is. Met de MBO Card wordt de drempel voor studenten verlaagd om op zoek te gaan naar kunst- en cultuuruitingen die ze aanspreken of inspireren. Musea, theaters en concertzalen zitten immers vol met creaties die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie.

Tegelijkertijd worden culturele organisaties aangemoedigd om speciale programma’s en voorstellingen te ontwikkelen die aansluiten bij de belevingswereld van mbo’ers. Zo snijdt het mes aan twee kanten: het culturele aanbod sluit beter aan bij de mogelijke behoefte van uw docenten om kunst en cultuur te kunnen integreren binnen het onderwijs en culturele organisaties boren een nieuw, jong publiek aan. 

CJP-korting voor studenten
Naast korting op cultuur, krijgen studenten met hun persoonlijke pas ook korting op onder andere kleding, sport- en schoolspullen bij een groot aantal bekende landelijke ketens. Een gemiddelde student bespaart al snel € 100,- per jaar. 


Kan ik ermee betalen?

Met de MBO Card kunnen studenten gebruikmaken van CJP-korting bij culturele organisaties. De CJP-korting geldt zowel voor individuele bezoeken als tijdens een bezoek dat in het onderwijsprogramma is verwerkt.

Met de MBO Card kunnen geen culturele activiteiten worden betaald.

Wat zijn de kosten?

Het bestellen van MBO Cards voor uw studenten is helemaal gratis, inclusief bezorging bij u op locatie.

Wilt u de MBO Cards op het huisadres van uw studenten laten bezorgen? Dan betaalt u een vergoeding van de portikosten.

Hoe is de privacy gewaarborgd?

CJP vindt de bescherming van privacy belangrijk. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor productie van de MBO Card en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid beveiligd. Studenten bepalen zelf of zij extra informatie of aanbiedingen willen ontvangen.

De persoonsgegevens van de MBO Card worden na het einde van de looptijd van de kaart vernietigd, tenzij de student opnieuw voor de kaart wordt aangemeld.

De MBO Card is aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens onder meldingsnummer m1597670. Op deze manier is het voor de MBO Card-houders inzichtelijk en transparant welke persoonsgegevens zijn verzameld.

Hoeveel tijd en energie kost het om mee te doen aan de MBO Card?

Bij alle mbo-instellingen is voldoende kennis aanwezig om makkelijk te kunnen meedoen aan de MBO Card. In het proces zijn er twee handelingen die mogelijk wat tijd kosten:

1.     Het voorbereiden van het studentenbestand voor het aanleveren van de gegevens.

Het benodigde Excelbestand kan gemaakt worden door een ‘export’ uit de studentenadministratie. Het is handig om het te uploaden bestand voor te laten bereiden door iemand die dergelijke administratieve handelingen vaker uitvoert.

2.     Het uitdelen van de MBO Cards.

Binnen het mbo is er een aantal momenten waarop leerlingen makkelijk bereikbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens de studiebegeleidingsuren. Maak de studiebegeleiders verantwoordelijk voor het uitdelen van de passen in hun klassen. Zij kunnen de studenten informeren over de kaart en stimuleren om de kaart direct via hun smartphone te activeren.

Hoe meld ik mijn mbo-instelling aan?

Als u niet eerder bent aangemeld voor de MBO Card kunt u zich via mbocard@cjp.nl bij CJP aanmelden als geïnteresseerde mbo-instelling. U ontvangt dan informatie en inloggegevens om via de MBO Card orderwebsite uw aanmelding voor te bereiden.

Zodra u een volledig ingevuld aanmeldformulier heeft geüpload, ontvangen de opgegeven contactpersonen van CJP automatisch alle gegevens die nodig zijn om de vervolgstappen, zoals het aanleveren van de studentgegevens, te maken.

Mbo-instellingen die bij CJP bekend zijn, ontvangen jaarlijks een oproep om zich opnieuw aan te melden voor de MBO Card.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

De Contactpersoon MBO Card van de school ontvangt in augustus van elk kalenderjaar de oproep om de student- en docentgegevens aan te leveren (aanleveren kan t/m 20 december van hetzelfde jaar).

Waar kan ik studentgegevens aanleveren?

Ga naar www.mbocard-info.nl, de orderwebsite van de MBO Card. Hierop meldt de mbo-instelling zich aan voor de MBO Card en worden de student- en docentgegevens geüpload. CJP verstuurt de inloggegevens voor deze site aan de Contactpersoon MBO Card die bij de aanmelding is aangewezen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Op www.mbocard-info.nl kan de Contactpersoon MBO Card via ‘wachtwoord vergeten?’ een nieuw wachtwoord opvragen.

Wat zijn de deadlines?

Aanmelden voor de MBO Card kan t/m 20 december 2017.

Het aanleveren van de studentgegevens kan t/m 20 december 2017.

Hoe lang duurt het voordat de passen uitgeleverd worden?

Afhankelijk van het tijdstip van leveren van de gegevens en de juistheid van de verstrekte gegevens, streeft CJP er naar de MBO Cards uiterlijk op de volgende data te versturen:

Uitleveren in de week van 7 december
Voorwaarden: de mbo-onderwijsinstelling levert uiterlijk 1 november de gegevens volgens de door CJP gevraagde specificaties aan.

Later dan 15 januari
Wanneer de onderwijsinstelling later dan 1 november maar vóór 21 december 2017 de gegevens aanlevert, komt de onderwijsinstelling in het nazendtraject. De mbo-onderwijsinstelling ontvangt de MBO Card-pakketten binnen twee maanden na aanlevering van de gegevens.

Aanleveringen na 20 december 2017 worden niet gehonoreerd.

Hoe worden de MBO Cards op school afgeleverd?

Bij de aanmelding kan de school ervoor kiezen om tegen vergoeding van de portikosten de passen naar het huisadres van de student te laten versturen.

Doet de school dit niet, dan heeft de school de keuze om de passen centraal naar de hoofdvestiging te laten verzenden of naar de verschillende vestigingen. De MBO Cards worden per klas gebundeld op de school afgeleverd. Als de school bij aanmelding heeft gekozen voor decentrale aanlevering, dan worden de passen naar de verschillende vestigingen gestuurd.

 

Wat is de CJP Docentenpas?

Voor uw docenten en onderwijsondersteunend personeel kan een eigen kortingspas worden besteld: de CJP Docentenpas. Met deze pas heeft de docent een brede keus uit aanbiedingen op het gebied van kunst, cultuur en entertainment. Er zijn 90 gratis docentenpassen beschikbaar voor de gehele school.

 

Contactpersoon MBO Card

Hoe meld ik mijn mbo-instelling aan?

Als u niet eerder bent aangemeld voor de MBO Card kunt u zich via mbocard@cjp.nl bij CJP aanmelden als geïnteresseerde mbo-instelling. U ontvangt dan informatie en inloggegevens om via de orderwebsite van de MBO Card uw aanmelding voor te bereiden.

Zodra u een volledig ingevuld aanmeldformulier heeft geüpload, ontvangen de opgegeven contactpersonen van CJP automatisch alle gegevens die nodig zijn om de vervolgstappen, zoals het aanleveren van de studentgegevens, te maken.

Mbo-instellingen die bij CJP bekend zijn, ontvangen jaarlijks een oproep om zich opnieuw aan te melden voor de MBO Card.

Hoe upload ik student- en docentgegevens?

Het aanleveren van de student- en docent gegevens gaat in een aantal stappen:

 • De studentgegevens moeten in een Excelbestand worden aangeleverd. Dit kan aangemaakt worden door een export uit de administratiesoftware te maken. Het Excelbestand moet voldoen aan het format dat CJP hiervoor heeft vastgesteld.
 • Als het bestand is voorbereid en opgeslagen op de computer, dan kan het bestand worden verstuurd via de orderwebsite van de MBO Card.
 • De Contactpersoon MBO Card ontvangt voor stap 2 per e-mail de inloggegevens. Zie de handleiding voor een volledige uitleg.

Ik ben studenten en/of docenten vergeten bij het uploaden, kan ik deze alsnog aanmelden?

Het aanleveren van student- en docentgegevens kan in meerdere sessies. Zodra het aanleveren wordt afgesloten, is het niet meer mogelijk om informatie aan te vullen. 

 

Waarom moet de MBO Card geactiveerd worden?

Om de MBO Card optimaal te kunnen gebruiken, moet de pas geactiveerd worden via www.mbocard.nl/activeren. Dit is een simpele handeling die zowel op mobiel als op desktop kan worden uitgevoerd.

Studenten die hun kaart activeren, kunnen meedoen aan CJP-winacties en op de hoogte gehouden worden van nieuwe CJP-kortingen. Op deze manier halen studenten het meeste voordeel uit de MBO Card.

 

Commerciële kortinggevers

Wat zijn de voordelen om met CJP samen te werken?

 • Doelgerichte acties onder meer dan één miljoen pashouders tussen de 12 en 30 jaar.
 • Het bereiken van een jong, nieuw publiek én terugkerende klanten door structurele samenwerking.
 • Exposure binnen het uitgebreide print- en online-portfolio van CJP.

Ik heb interesse om jongeren te bereiken. Hoe word ik een (commerciële) kortingspartner?

CJP biedt jongeren naast voordeel op cultuur ook voordeel op lifestyleproducten. Kan jouw organisatie producten of diensten aanbieden die het merk CJP versterken, tegen een exclusieve en aantrekkelijke prijs? Mail dan je voorstel naar Zeno van de Ven (Directeur Knaek) via zenovandeven@knaek.nl.

Ik wil graag CJP-korting geven, maar geef ook een algemene studentenkorting. Kan ik dat combineren?

Dat kan. Onze belangrijkste voorwaarde is dat de CJP-korting altijd de beste deal is van alle kortingen.

Hoe kan ik producten aanbieden voor een winactie?

Wanneer je prijzen ter beschikking wilt stellen voor een online winactie of in een van onze magazines, neem dan contact met ons op via redactie@cjp.nl.

Hoe kan ik adverteren?

Neem voor de mogelijkheden en tarieven voor print, e-mailmarketing en online contact op met Ferdi de Jong (Account & Traffic Manager Knaek Promotions) via ferdi@cjp.nl. 

Kan ik ook alleen adverteren, zonder korting te geven?

Dat kan. Neem voor de mogelijkheden en tarieven voor print, e-mailmarketing en online contact op met Ferdi de Jong (Account & Traffic Manager Knaek Promotions) via ferdi@cjp.nl.

Ik wil graag CJP-passen inkopen voor een premium-actie of voor mijn werknemers.

CJP biedt aantrekkelijke tarieven aan bedrijven, hogescholen of universiteiten die CJP-passen willen aanbieden aan hun klanten, werknemers of studenten. Interesse? Neem dan contact op met Zeno van de Ven (Directeur Knaek) via zenovandeven@knaek.nl.

FAQs in English

I lost my card, what now?

Don’t worry, you can request a new card for only € 5-. You can log in to Mijn CJP and click on 'pas kwijt/beschadigd'. Please check your personal details and authorize CJP to write off € 5,- from your bank account. Once we have received the payment, your card will arrive within two weeks.

How can I cancel my card?

Paid CJP-card or CJP/Knaek-card

 • Log in to Mijn CJP and click on 'CJP opzeggen'.
 • Add your personal details and click on 'verzenden'.
 • You will receive a cancelation confirmation. 

Free CJP/Knaek-card

Have you received a CJP/Knaek card for free, in your introduction week for example? You received this one from Knaek, so you have to cancel your card at Knaek. You can cancel at www.knaek.nl/opzeggen.

I can’t remember my CJP-details, help!

Calm down, we’re here to help! You can find your CJP-number on the card. The number is also noted on the newsletter emails, on the address label and on the yearly payment. Your CJP-number are the eight numbers before the slash sign.

Where can I buy a CJP-card?

Online you can order a CJP-card and pay with iDeal. Shortly after ordering you will receive your CJP-number. The actual card will arrive within five working days.  

Does this take too long? You can also buy your card at the CJP HQ in Amsterdam. Please note that you can only pay by card there. You can also buy a card at the following places:

 • VVV - Breda
 • Kunstuitleen - Utrecht
 • Museumwinkel Stedelijk Museum -Amsterdam
 • 't Hoogt - Utrecht 
 • Poppodium de Meester - Almere
 • ZINin - Nijverdal
 • Boekhandel Savannah Bay - Utrecht
 • VVV - 's-Hertogenbosch
 • Stadsschouwburg & Philharmonie - Haarlem
 • Theater de Meervaart - Amsterdam
 • De Doelen - Rotterdam
 • De Goudse Schouwburg - Gouda
 • Chassé Theater - Breda
 • Ani & Haakien - Rotterdam
 • Luxor Theater - Rotterdam
 • Theaters Tilburg

Please note: our online sale promotions are do not apply in this case. So when you buy your card offline, you won’t receive a welcome gift. This card is valid for twelve months and will expire automatically.

How can I change my personal details?

Personal details

Log in on Mijn CJP. You can change your address and/or email address when you click on “my details”.

Newsletter

Do you want to unsubscribe from our newsletter? You can do that by clicking on the link at the end of the newsletter. You can also unsubscribe when you log in to Mijn CJP and go to “my details”.

Why didn’t I receive my welcome gift?

When you order a paid card on www.cjp.nl, you sometimes receive a welcome gift. When you haven’t received the promised gift, you can send us a message via the contact form, so we can check what went wrong and send you a new welcome gift.

Can I change my CJP card to a CJP/Knaek card?

Are you a student (till 25) and do you want to change your CJP card to a CJP/Knaek card? Send us a message on our contact form, and we’ll change your membership. The CJP/Knaek card is € 25,- per year.

Where can I get discount with my card?

CJP-discounts

Check www.cjp.nl/discounts for all the discounts. You can also find the CJP-discounts on the CJP-app, easy-view and very close.

EYCA-discounts

Is there an EYCA logo on your card? Then you can also get discounts in other European countries with your CJP-card. Chech www.eyca.org for all the discounts.

I forgot my password and changed my email address, what now?

You can fill in the contact form and note that your email address has changed. We’ll change your email address in our system, so you can request a new password.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.