Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP/CultuurWerkt! Docentenpas

MBO Card

Lees hier de belangrijkste informatie over de MBO Card.

De voordelen van de MBO Card

  • CJP-korting voor al je studenten, op onder andere musea, theaters, bioscopen en kleding.
  • CJP-korting voor docenten en onderwijsondersteunend personeel met de CJP Docentenpas.
  • Samen met culturele instellingen een goede invulling geven aan het cultuuronderwijs voor mbo-studenten.
  • Deelname is gratis, inclusief bezorging van de MBO Cards bij jou op locatie.

Over de MBO Card

Met de MBO Card kunnen studenten met CJP-korting naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of de Zwarte Cross. Daarnaast worden de studenten door Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) geïnformeerd over hun rechten en plichten binnen het mbo, en wordt de MBO Card ingezet om de medezeggenschap van studenten te vergroten.

De MBO Card is een initiatief van CJP in samenwerking met JOB en wordt ondersteund door het ministerie van OCW.

Kunst en cultuur voor alle jongeren

Voor alle opleidingen in het mbo geldt dat vindingrijkheid en originaliteit onmisbaar is. Met de MBO Card wordt de drempel voor studenten verlaagd om op zoek te gaan naar kunst- en cultuuruitingen die ze aanspreken of inspireren. Musea, theaters en concertzalen zitten immers vol met creaties die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie.

Tegelijkertijd worden culturele organisaties aangemoedigd om speciale programma’s en voorstellingen te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van mbo’ers. Zo snijdt het mes aan twee kanten: het culturele aanbod sluit beter aan bij de mogelijke behoefte van docenten om kunst en cultuur te kunnen integreren binnen het onderwijs en culturele organisaties boren een nieuw, jong publiek aan.

Voordelen studenten

Naast korting op cultuur, krijgen studenten met hun persoonlijke pas ook korting op kleding, sport- en schoolspullen bij een groot aantal bekende landelijke ketens. Een gemiddelde student bespaart al snel € 100,- per jaar.

De MBO Card aanvragen

Het bestellen van MBO Cards voor je studenten (t.w.v. € 17,50) is gratis, inclusief bezorging bij jou op locatie. Aanvragen van de MBO Card is jaarlijks mogelijk vanaf 20 mei tot en met 20 december. De directie van je school ontvangt hiervoor automatisch een oproep. De MBO Cards worden vanaf half december van hetzelfde jaar uitgeleverd.

Privacy gewaarborgd

CJP vindt de bescherming van privacy belangrijk. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor productie van de MBO Card en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid beveiligd. Studenten geven altijd zelf aan of zij extra informatie of aanbiedingen willen ontvangen.

De MBO Card is aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer m1597670. Op deze wijze is het voor de MBO Card-houders inzichtelijk en transparant welke persoonsgegevens zijn verzameld.

CJP Docentenpas

Voor docenten en onderwijsondersteunend personeel kan een eigen kortingspas worden besteld: de CJP Docentenpas. Met deze pas heeft de docent een brede keus uit aanbiedingen op het gebied van kunst en cultuur. Ter introductie ontvangt iedere instelling die meedoet 90 CJP Docentenpassen gratis (totale waarde: € 450,-).

CJP-app en digitale pas

Leerlingen en docenten hebben niet alleen een fysieke pas, ze kunnen ook gebruikmaken van een digitale pas. Deze pas vind je in de CJP-app. In deze app staat bovendien een actueel overzicht van alle CJP-kortingen. Download de app via de App Store of Google Play.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.