Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP Docentenpas

MBO Card

Lees hier de belangrijkste informatie over de MBO Card.

Over MBO Card

Met de MBO Card kunnen studenten met CJP-korting naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of de Zwarte Cross. Daarnaast worden de studenten door Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) geïnformeerd over hun rechten en plichten binnen het mbo én wordt de MBO Card ingezet om de medezeggenschap van studenten te vergroten.

De MBO Card is een initiatief van CJP in samenwerking met JOB en wordt ondersteund door het ministerie van OCW.

Nieuw: digitale MBO Card

In 2018 gaat CJP over op een digitale MBO Card. De student ontvangt een welkomstenvelop met daarin een unieke code, waarmee hij of zij de MBO Card online kan claimen. De digitale pas kan vervolgens worden opgeslagen op elke telefoon.

Voordelen van de MBO Card

  • CJP-korting voor al je studenten op onder andere musea, theaters en bioscopen, maar ook op bijvoorbeeld kleding-, sport- en schoolspullen bij een groot aantal bekende landelijke partners.
  • CJP-korting voor docenten en onderwijsondersteunend personeel met de CJP Docentenpas.
  • Samen met culturele instellingen een goede invulling geven aan het cultuuronderwijs voor mbo-studenten.
  • Deelname is gratis, inclusief bezorging van de MBO Cards bij jou op locatie.

Kunst en cultuur voor alle jongeren

Voor alle opleidingen in het mbo geldt dat vindingrijkheid en originaliteit onmisbaar is. Met de MBO Card wordt de drempel voor studenten verlaagd om op zoek te gaan naar kunst- en cultuuruitingen die ze aanspreken of inspireren. Musea, theaters en concertzalen zitten immers vol met creaties die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie.

Tegelijkertijd worden culturele organisaties aangemoedigd om speciale programma’s en voorstellingen te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van mbo’ers. Zo snijdt het mes aan twee kanten: het culturele aanbod sluit beter aan bij de mogelijke behoefte van docenten om kunst en cultuur te kunnen integreren binnen het onderwijs en culturele organisaties boren een nieuw, jong publiek aan.

MBO Card aanvragen

Het bestellen van MBO Cards voor je studenten (t.w.v. € 17,50 per pas) is gratis, inclusief bezorging bij jou op locatie. Het aanvragen van de MBO Card is jaarlijks mogelijk vanaf 20 mei t/m 20 december. De directie van je school ontvangt hiervoor automatisch een oproep.

Privacy gewaarborgd

CJP vindt de bescherming van privacy belangrijk. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor productie van de MBO Card en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid beveiligd. Na het aanmaken van de welkomstenveloppen worden de gegevens vernietigd. Studenten geven altijd zelf aan of zij extra informatie of aanbiedingen willen ontvangen.

De MBO Card is aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer m1597670. Op deze wijze is het voor de MBO Card-houders inzichtelijk en transparant welke persoonsgegevens zijn verzameld.

CJP Docentenpas aanvragen

Voor docenten en onderwijsondersteunend personeel kan een eigen digitale kortingspas worden besteld: de CJP Docentenpas. Met deze pas heeft de docent een brede keus uit aanbiedingen op het gebied van kunst en cultuur. Elke instelling die meedoet ontvangt de eerste 90 CJP Docentenpassen gratis (totale waarde: 450,-). Per mbo-instelling kunnen er maximaal 200 CJP Docentenpassen worden aangevraagd.

CJP-app en digitale pas

Studenten en docenten ontvangen geen fysieke pas meer, maar een digitale pas. Deze kunnen ze bijvoorbeeld opslaan op hun telefoon. Ook handig: de CJP-app. Hierin staat de digitale pas én een actueel overzicht van alle CJP-kortingen. Download de app via de App Store of Google Play.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.