Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP Cultuurkaart

CJP Cultuurkaart

Lees hier de belangrijkste informatie over de CJP Cultuurkaart.

De CJP Cultuurkaart aanvragen

Alle VO of VSO scholen in Nederland die nog niet voor de CJP Cultuurkaart aangemeld zijn, kunnen op https://scholen.cjp.nl/aanmelden het aanmeldformulier invullen. CJP beoordeelt de aanvraag binnen enkele dagen. Aanmelden voor Cultuuurkaartjaar 2019-2020 is mogelijk tot 20 december 2019. Als de aanvraag goedgekeurd is, kunnen de Cultuurkaarten aangevraagd worden. Er hoeven voor deze aanvraag geen persoonsgegevens van de leerlingen en de docenten met CJP gedeeld te worden. Alle scholen die aangemeld zijn voor de Cultuurkaart kunnen via het schoolportaal de Cultuurkaartbestelling doen.

De digitale CJP Cultuurkaart

De CJP Cultuurkaart is een digitale kortingspas die gebruikt kan worden bij meer dan 1.500 organisaties. Met de Cultuurkaart krijg je korting bij culturele instellingen als het Rijksmuseum en verschillende theaters, maar ook op een festival als WOO HAH!, musicals of bioscoopketen Pathé. Daarnaast heeft de Cultuurkaart ook kortingen op lifestyle en mode in het aanbod, met merken als Nike, Apple en ASOS. De Cultuurkaart is geen fysieke plastic pas, maar is te downloaden via de CJP-app. Gebruik ‘m in de app, print de Cultuurkaart uit, of sla ‘m op in de filmrol van je telefoon.

De voordelen van de CJP Cultuurkaart

De Cultuurkaart kent vele voordelen. Met de Cultuurkaart leveren scholen, culturele instellingen, het ministerie van OCW en CJP een financiële basis voor een goede invulling van het cultuuronderwijs. Wanneer je als school investeert in de Cultuurkaart, wordt dit altijd beloond.

De voordelen op een rij:
  • De school bepaalt zelf hoe zij deelneemt. Er zijn drie keuzes: Cultuurkaart compleet, Cultuurkaart minimaal en Cultuurkaart select. Scroll naar beneden voor meer informatie.
  • In de klassen waarvoor de school zelf een bijdrage van 10 euro per leerling beschikbaar stelt, is de Cultuurkaart voor alle leerlingen gratis.
  • Er is minimaal € 5,- per leerling beschikbaar voor kunst- en cultuuractiviteiten. Afhankelijk van de keuze van deelname is dit individueel of klassikaal tegoed.
  • Je maakt als school kans op € 2.000,- extra Cultuurkaart-tegoed (50x kans).
  • Met de CJP Cultuurkaart hebben leerlingen ook recht op alle kortingen van CJP.
  • Cultuurkaart-scholen kunnen NS Schooltoer en GVB Schooltoer aanvragen voor hun leerlingen: extra voordelig reizen door heel Nederland.
  • Cultuurkaart-scholen kunnen ook gratis CJP Docentenpassen (bij een Cultuurkaart-order voor 1 oktober 2019) aanvragen: CJP-korting voor docenten en onderwijsondersteunend personeel.
  • Cultuurkaart-scholen kunnen gebruikmaken van een online schoolportal die inzicht geeft in klassikale culturele activiteiten (o.a. kosten en weborders).

Zo werkt het Cultuurkaart-tegoed

De school meldt alle leerlingen aan voor de CJP Cultuurkaart. Vervolgens wordt er per klas gekozen voor één van de volgende opties:
  • De school vraagt voor alle leerlingen van de klas een CJP Cultuurkaart aan en stelt ook voor alle leerlingen € 10,- per leerling beschikbaar voor cultuuronderwijs. Ook hier komt die € 5,- van het ministerie van OCW beschikbaar, maar deze kan samen met de eigen bijdrage van € 10,- door de school klassikaal worden uitgegeven. Daarnaast is de CJP Cultuurkaart voor de leerlingen gratis. Ook deelt de school mee in de herverdeling in januari, als het bedrag waarop geen aanspraak gemaakt is over de deelnemers verdeeld wordt. Met deze optie maakt de school optimaal gebruik van de voordelen van de CJP Cultuurkaart.
  • De school vraagt voor alle leerlingen van de klas een CJP Cultuurkaart à € 2,- aan. Op de kaart staat een tegoed van € 5,-, beschikbaar gesteld door OCW, dat alleen door de individuele leerling te besteden is.

Betalen met de CJP Cultuurkaart

Scholen kunnen het Cultuurkaart-tegoed uitgeven bij aangesloten cultuuraanbieders (zogenoemde Cultuurkaart-acceptanten) en betalen via een online betaalsysteem (de weborder).

Cultuurkaart-acceptanten

Om Cultuurkaart-tegoed te kunnen innen, moeten culturele organisaties zich aanmelden als Cultuurkaart-acceptant. Hier is een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het aanbod cultureel van aard zijn en geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Verder stemmen culturele organisaties in met een bijdrage van 5% over iedere Cultuurkaart-betaling. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de financiering van de CJP Cultuurkaart.

Nog geen acceptant?

Wil je als docent bij een culturele organisatie met de CJP Cultuurkaart betalen, informeer dan eerst of de organisatie acceptant is. Is dit niet het geval, dan kan de organisatie zich alsnog aanmelden. Houd er wel rekening mee dat de aanmeldprocedure ongeveer een maand duurt en dat CJP het recht heeft om een aanmelding af te keuren. Meer info op www.cjp.nl/organisaties/acceptant-worden.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.