Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Intro en nieuws

Intro en nieuws

Lees hier alles over de CJP Cultuurkaart en de Docentenpas: van de eerste aanvraag tot het laatste nieuws.

Wat is de CJP Cultuurkaart?

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen met de CJP Cultuurkaart betalen voor activiteiten bij culturele organisaties. Met de Cultuurkaart krijgen leerlingen en docenten bovendien CJP-korting, onder andere bij het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en WOO HAH! Ruim 750.000 leerlingen hebben een Cultuurkaart.

Aan de Cultuurkaart is jaarlijks een bedrag van minimaal € 5,- per leerling gekoppeld, beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Ruim 90% van de scholen vult dit bedrag zelf aan met € 10,- per leerling. Per jaar is er op deze manier bijna 12 miljoen euro beschikbaar voor cultuureducatie.

Het Cultuurkaart-tegoed kan worden uitgegeven bij aangesloten cultuuraanbieders (zogeheten Cultuurkaart-acceptanten). De CJP Cultuurkaart is beschikbaar voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. In schooljaar 2019-2020 mogen ook de scholen voor voortgezet speciaal onderwijs weer meedoen met de Cultuurkaart.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.