Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Young Impact Celebration zet jongeren in de spotlight
24 mei 2017 • Persbericht

Young Impact Celebration zet jongeren in de spotlight

10.000 jongeren, Ronnie Flex, Streetlab, Victor Mids en Prinses Laurentien gaan samen de wereld veranderen!

Dinsdag 30 mei vieren 10.000 jongeren in de Ziggo Dome in Amsterdam dat ze in actie zijn gekomen voor een betere wereld. Zij zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent in zetten om lokaal of wereldwijd een positieve verandering te brengen. Ze verdienen op deze manier toegang tot een groot evenement. Dit in navolging van WE Day Amerika, Canada en Engeland, dat uitgroeide tot één van de grootste jongerenbewegingen ter wereld.

Nog meer namen toegevoegd aan de line-up!
Domien Verschuuren zal de presentatie van deze show op zich nemen. 3FM presentator Wijnand Speelman zal in een interview setting vanuit de Ziggo Dome live verslag doen van alles wat zich daar afspeelt. Nieuwe namen die toegevoegd zijn aan de line-up zijn Maan, Ruud Feltkamp en minister Jet Bussemaker. Eerder was al bekend dat artiesten als Ronnie Flex, Teske de Schepper, Streetlab en Victor Mids een bijdrage leveren. Zij geloven allemaal in de kracht van jongeren om samen verandering te realiseren. Er zijn hele bijzondere speeches om de jongeren te inspireren. Bokser Rico Verhoeven en topmodel Loiza Lamers zullen beiden vertellen over kracht uit jezelf halen en vechten voor je droom. Nathan Rutjes en Rutger Vink geven een bijzondere speech. Ook Prinses Laurentien zal hen hierin steunen: “Iedereen wint als we de stem van jongeren serieus nemen. Samen maken we de toekomst.” GTST-ster Ruud Feltkamp is als ‘huis-DJ’ gedurende de hele show verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting.

Start van wereldwijde campagne door Internationale Kindervredesprijswinnaar Kehkashan Basu
Kindervredeprijswinnaar Kehkashan Basu start een internationale challenge om samen met jongeren in actie te komen voor hun recht op een schoon milieu. De 16-jarige Kehkashan uit Dubai zet zich al jaren in om stranden schoon te maken zodat er geen plastic in de oceaan verdwijnt. Op het podium van de Young Impact Celebration zal zij samen met KidsRight een wereldwijde PUSH van jongeren starten en dit in het najaar naar wereldleiders bij de Verenigde Naties brengen.

Sam Feldt brengt speciale themesong uit voor de Young Impact Celebration
Speciaal voor deze eerste editie van de Young Impact Celebration brengt DJ Sam Feldt samen met de Roemeense wereldster Inna en DJ duo Lush & Simon een themesong uit, ‘Fade Away’, en gezamenlijk zullen zij op het podium van de Celebration dit nummer voor het eerst live ten gehore brengen. Sam Feldt heeft zin in de Celebration: “Ik weet dat je met kleine stappen heel ver kunt komen. Ik zie veel inspirerende acties voorbij komen; jongeren kunnen echt het verschil maken! Daarom doe ik graag mee aan Young Impact!” 

Young Impact Awards uitgereikt tijdens Young Impact Celebration
De Young Impact Awards worden uitgereikt in 6 verschillende categorieën aan jongeren die opvallen door bijzondere acties. Dit kunnen acties zijn van groot naar klein. De categorieën zijn educatie, maatschappij, creativiteit, jonge held, innovatie en duurzaamheid. De afgelopen weken zijn duizenden stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden, en tijdens de Young Impact Celebration worden de awards uitgereikt. Onder andere minister Jet Bussemaker zal een van de awards uitreiken.

Young Impact scholenprogramma
In navolging van Amerika, Canada en Engeland, waar WE Day al jarenlang één van de meest succesvolle jongerenbewegingen ter wereld is, doen dit eerste jaar 10.000 jongeren door heel Nederland mee aan een speciaal scholenprogramma. In dit programma gaan tientallen trainers (zelf ook jongeren) langs op 110 basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen door heel Nederland. Ze bieden jongeren tools om hun talent te ontdekken en in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. 

Op weg naar een miljoenen beweging
Young Impact Celebration komt tot stand door een samenwerking van CJP, NJR en NLvoorelkaar. Doel is om in 5 jaar tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Ziggo, hoofdsponsor van de Celebration, vindt het belangrijk dat jongeren midden in de samenleving staan en weten wat ze voor de wereld kunnen betekenen en viert daarom graag op 30 mei met jongeren dat je samen het verschil kunt maken. 3FM is mediapartner. Verdere partners van Young Impact zijn onder andere Madurodam, Albert Heijn, Ministerie van OCW , Ministerie van VWS, Oranje Fonds, VSBfonds, NL2025, Missing Chapter Foundation en Maatschappelijke Alliantie. 

Meer informatie op www.youngimpact.nl.

De Young Impact Celebration vindt plaats op 30 mei tussen 15.00 uur en 17.30 uur in de Ziggo Dome in Amsterdam. Aanmelden kan via roline@icp.nl of 06-13368192.

Er zullen interview-mogelijkheden zijn met alle artiesten, sprekers en jongeren vanaf 12:00 tot 15:00 uur. Er is een persvak aanwezig voor (audio)visuele pers van 15:00 tot 17:30 uur tijdens de show zelf. 

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.