Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nederland kan stemmen op impactvolle jongeren
21 apr 2017 • Persbericht

Nederland kan stemmen op impactvolle jongeren

Nominaties voor Young Impact Awards bekendgemaakt

Bij tegenslag tot het uiterste blijven gaan. Anders durven denken en doen. Tijd en energie steken in het helpen van anderen en het verbeteren van de wereld. Kortom: het verschil maken. Dát verdient een steuntje in de rug en daarom worden dit jaar voor de eerste keer de Young Impact Awards uitgereikt. De Young Impact Awards maken onderdeel uit van Young Impact, een beweging van jongeren die de wereld nú aan het veranderen is.

Zo is Sytze van Stempvoort (1994) genomineerd in de categorie Environment voor zijn inzet voor een groene, duurzame planeet. Hij ziet gebruikte sinaasappelschillen niet als afval, maar als grondstof voor onder meer zeep, duurzame verpakkingsmaterialen en zelfs meubels.
Met de stichting Tweestrijd maakt Faraaz Ramdjanbeg (1994) onder meer pesten, seksueel misbruik en zelfmoordgedachten bespreekbaar in het klaslokaal. “Je komt heel veel heftige verhalen tegen. Huiselijk geweld, cyberpesten, naaktfoto’s die ongewenst worden verspreid. Wij bieden een luisterend oor.” Faraaz is genomineerd voor de Young Education Award.

Stemmen
Naast awards in de categorieën Education, Environment, Community, Creativity, Innovation wordt ook de George Maduro-award door Madurodam uitgereikt aan een jongere die in een moeilijke situatie heldhaftig en meteen heeft gehandeld. Zo twijfelde Jamy Snel (2002) geen seconde toen ze een kleuter in het water zag vallen. Iedereen kan tot en met 15 mei via de website youngimpact.nl stemmen.

Young Impact Celebration
Op dinsdag 30 mei worden de awards uitgereikt tijdens de Young Impact Celebration, een groot evenement in de Ziggo Dome. Naast al eerder bekendgemaakte namen als Ronnie Flex, Sam Feldt en Streetlab, zullen ook Victor Mids, Lucas Hamming en Rico Verhoeven aanwezig zijn om de impact van jongeren te vieren. Sam Feldt, die de spetterende afsluiting van de Young Impact Celebration verzorgt, is trots op alle genomineerden: 'De 18 genomineerden staan natuurlijk voor alle jongeren die echt iets doen voor de wereld. Ik zou mijn stem op hen allemaal uitbrengen, en doe dat ook op 30 mei als ik echt een feestje ga bouwen samen met alle 10.000 jongeren die in actie zijn gekomen'.

Samenwerking
Young Impact komt tot stand door een samenwerking van CJP, NJR en NLvoorelkaar. Doel is om in 5 jaar tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Ziggo, hoofdsponsor van de Celebration, vindt het belangrijk dat jongeren midden in de samenleving staan en weten wat ze voor de wereld kunnen betekenen. Verdere partners van Young Impact zijn onder andere Madurodam, Albert Heijn, Ministerie van OCW , Ministerie van VWS, Oranje Fonds, Philips, VSBfonds, NL2025, Missing Chapter Foundation en Maatschappelijke Alliantie.

Meer informatie op youngimpact.nl. Scholen kunnen zich opnieuw aanmelden voor het scholenprogramma 2017-2018.

Stemmen kan tot en met 15 mei 2017 via youngimpact.nl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews, neem contact op met Roline Hiltermann op roline@icp.nl of 06-13368192.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.