Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
NS breidt Tienertoer uit
4 jun 2013 • Persbericht

NS breidt Tienertoer uit

Na een succesvolle herintroductie twee jaar geleden, heeft NS besloten het aantal reisperiodes van de Tienertoer uit te breiden van vier naar zes. De totale Tienertoerperiode is dit jaar daardoor van 8 juli tot en met 25 augustus. Een Tienertoerkaartje geeft iedereen van 12 t/m 18 jaar recht op drie dagen reizen binnen een periode van twee weken. De Tienertoer kost ook dit jaar slechts € 33,- en is vanaf 1 juni online te koop via www.tienertoer.info. 
 
Het succes van vorig jaar - toen meer dan 10.000 Tienertoerkaarten zijn verkocht - heeft NS doen besluiten het aantal reisperiodes waaruit gekozen kan worden uit te breiden.
 
Alle jongeren tot en met 18 jaar met een Cultuurkaart of CJP-pas worden deze week geïnformeerd  over de uitbreiding. Met hun pas op zak wordt een uitstapje met de trein nog voordeliger door gebruik te maken van CJP-kortingen.  Directeur van CJP, Walter Groenen, is blij het de uitbreiding van de Tienertoer: ‘ Er is zoveel moois te doen en te ontdekken in Nederland. Mijn favoriete Tienertoer was altijd een dag naar Amsterdam met het Rijks, Stedelijk en Van Gogh lekker dicht bij elkaar. Als Brabander combineerde ik geschiedenis en strand in Den Haag. En mocht ik een keer naar een pretpark, zoals Walibi. Door de extra reisperiodes kan iedere jongere van 12 t/m 18 jaar meedoen. En als je goed plant, wellicht zelfs twee keer.’
 
Met een Tienertoer kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar drie dagen reizen binnen zes verschillende reisperiodes van twee weken:
 
P1: week 28/29 (8 juli t/m 21 juli)
P2: week 29/30 (15 juli t/m 28 juli)
P3: week 30/31 (22 juli t/m 4 augustus)
P4: week 31/32 (29 juli t/m 11 augustus)
P5: week 32/33 (5 augustus t/m 18 augustus)
P6: week 33/34 (12 augustus t/m 25 augustus) 
 
Op zaterdag 1 juni start de voorverkoop van de Tienertoer via www.tienertoer.info. De prijs blijft met € 33,- dit jaar ongewijzigd. Er kan drie dagen worden gereisd met treinen van NS en treinen van Veolia, Connexxion, Arriva, Syntus en Breng Hermes. De Tienertoer is alleen geldig in de tweede klasse. Voor Fyra en ICE geldt een toeslag. Niet geldig in Thalys.
 
Op www.tienertoer.info kunnen jongeren tips voor een dagje weg vinden. Door een foto met #tienertoer te plaatsen op Instagram maken zij bovendien kan op een iTunes-tegoed t.w.v. € 50,-.
 
Voor meer informatie zie www.tienertoer.info.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.