Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP Serveert: het beste van Imagine Film Festival
2 apr 2013 • Persbericht

CJP Serveert: het beste van Imagine Film Festival

FILMS, BIER EN BITTERBALLEN
 
Op zaterdag 13 april 2013 vindt van 12:45 tot 19:15 uur alweer de tweede editie plaats van CJP Serveert: het beste van Imagine Film Festival in Amsterdam. Geen gedoe met programmaboekjes of uitverkochte films want hier zijn de drie beste films van het festival te zien, speciaal geselecteerd door CJP en Imagine. Met tussendoor een rondje bier en bitterballen van de zaak om weer op adem te komen. Zombie-expert Dan Hassler-Forest is de host van de dag en zorgt voor de nodige weetjes en feitjes.
 
Programma
De dag begint met de romantische ‘zomedy’ Warm Bodies, waarin de jonge en denkende zombie ‘R’ en de levende Julie de hoofdrol spelen. Wie zijn Shakespeare een beetje kent, begrijpt dat een ontmoeting tussen R(omeo) en Julie(t) niet uit kan blijven. En dan blijkt liefde weer eens sterker dan de dood. Qua jeugdige cast doet de film denken aan Twilight. Warm Bodies is echter veel geestiger en ontroerender. Denkende zombies die de weg terugvinden naar de levende mensheid? Het kan, en het geeft de zombiemythologie iets wat het nog niet had: een warm, romantisch hart.
 
De tweede film, Wolf Children, is een anime vol levensechte personages. Vooral hoofdpersoon Hana is een schitterende creatie. Ze wordt verliefd op een weerwolf en krijgt samen met hem kinderen. Als hij op een dag overlijdt, blijft Hana samen met haar kinderen achter. Deze probeert ze zowel als mens als wolf op te voeden. Dat valt nog niet mee, want wanneer haar dochtertje zich opwindt, krijgt ze opeens wolvenoortjes, en bij het ravotten bijten de kinderen alles stuk. Om argwanende blikken te ontlopen besluit Hana naar het platteland te verhuizen. In de film zitten veel grappige momenten, maar soms zorgt de film ook voor een brok in je keel.
 
De afsluiter van CJP Serveert is de film Tall Man waarin verpleegster Julia (Jessica Biel) betrokken wordt bij een mysterie, wanneer een duister figuur midden in de nacht haar zoontje David uit huis ontvoert. De politie staat voor een raadsel, dus besluit Julia dat ze er zelf op uit zal moeten. Door het effectieve gebruik van grote en lege ruimtes en een goed gevoel voor ritme en montage, wordt de spanning er tot het laatste moment er goed in gehouden.
 
Imagine Film Festival
Imagine Film Festival staat vooral bekend als hét festival voor de horrorliefhebber; er is genoeg te zien voor iedereen die wel houdt van een beklemmende sfeer en een schrikmomentje of twee. Naast horror, kun je er ook terecht voor fantasy, anime en komedie. Dit jaar vindt Imagine voor het eerst plaats in EYE in Amsterdam. 
 
CJP Serveert
CJP Serveert is voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar met een CJP-pas. Een kaartje kost € 18,50. Per pas kun je maximaal twee kaarten kopen, het is dus mogelijk om een introducé mee te nemen. Kaarten voor CJP Serveert zijn te koop via de website van Imagine Film Festival: www.imaginefilmfestival.nl/cjpserveert. Tijdens Imagine Film Festival geldt voor alle voorstellingen een CJP-korting van € 2,-.  
 
Voor meer info zie www.cjp.nl/cjpserveert en www.imaginefilmfestival.nl
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.