Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Nieuw: maak kennis met het Cultuurkaart-dossier
17 jun 2020

Nieuw: maak kennis met het Cultuurkaart-dossier

CJP Cultuurkaart bestaat inmiddels 12 jaar. We hebben, samen met de scholen, al heel wat roerige tijden meegemaakt. We werden wegbezuinigd in 2010 maar kregen het, samen met de scholen, voor elkaar dat het ministerie van OCW het cultuuronderwijs toch weer financieel ging ondersteunen. We professionaliseerden het hele Cultuurkaart-transactiesysteem en we doken recentelijk met z’n allen de huidige coronacrisis in.


Wat in al deze tijd eigenlijk nooit veranderd is: met de Cultuurkaart wordt de financiële impuls gegeven voor een actieve samenwerking tussen de scholen voor VO en de culturele instellingen.


Nu zijn we bij CJP al een tijdje op zoek naar manieren om het cultuuronderwijs ook een inhoudelijke en kwalitatieve impuls te geven. Ook door wat we, na het begin van de lockdown, hebben zien gebeuren op de scholen hebben we met het Cultuurkaart-dossier een heel goede oplossing voor handen.


Wat is het Cultuurkaart-dossier?


Het Cultuurkaart-dossier is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. Het is bovendien een relevante aanvulling op de Cultuurkaart: het structureert de culturele ontwikkeling van leerlingen op een wijze die past bij de belevingswereld van de leerlingen en de kaders en de eisen die de docent, de school en de inspectie stellen.


Hoe het Cultuurkaart-dossier precies werkt? Lees hier verder.


 


 


 

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.