Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Cultuur op de agenda
12 mei 2020

Cultuur op de agenda

Onder deze bijzondere omstandigheden zouden we bijna vergeten dat we volgend jaar alweer naar de stembus mogen voor een nieuwe Tweede Kamer. Afgelopen maanden heeft Walter Groenen, als directeur van CJP en bestuurslid van Kunsten '92, samen met het LKCA, Meer Muziek in de Klas,  Cultuurconnectie en veel andere instellingen uit Nederland gewerkt aan een agenda om cultuureducatie en participatie inhoudelijk een plek te geven bij politieke partijen. Download hier de agenda die dit weekend naar de verschillende programmacommissies is gestuurd.


Voor CJP is het belangrijk dat we in deze agenda aandacht vragen voor de plek van het cultuuronderwijs binnen het mbo en dat we de systematiek van de Cultuurkaartfinanciering willen uitbreiden naar het primair en beroepsonderwijs. Want alle jongeren tussen 4 en 18 jaar zouden op school de mogelijkheid moeten krijgen om kunst en cultuur te ervaren. En met een duurzame financieringssystematiek loont het voor onderwijs en culturele sector ook voor langere termijn  samen op te trekken.


De agenda is vrij te gebruiken en we nodigen je van harte uit om dat ook de doen, zeker als je zelf politiek actief bent. Deze nodigt uit tot discussie en het innemen van standpunten, dus voel je vrij om enkele punten uit te lichten die voor jouw organisatie/school/werkomgeving relevant zijn naar politieke partijen, beleidsmakers of schoolbesturen. Hoe meer de agenda gebruikt wordt, hoe groter de impact. Dus: deel, print, like, verstuur, gebruik!


 

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.