Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Corona & CKV: het leukste online aanbod
7 apr 2020

Corona & CKV: het leukste online aanbod

Je klas meenemen naar een museum, theater of workshop gaat even niet nu. Dat betekent niet dat de CKV-les minder leuk is: onze culturele partners hebben namelijk ook een heel tof online aanbod. Wij maakten een selectie, van een Anne Frank-vlog tot een virtuele balletles.


Rijksmuseum
Iedere week heeft het Rijksmuseum een nieuwe weekopdracht voor leerlingen in het primair onderwijs. Daarnaast kunnen ze aan de slag met tekenopdrachten die een link hebben met de collectie. Bekijk het hier.  


Nationale Opera & Ballet
Iedere week gaat het Nationale Opera & Ballet live op Facebook met een balletles door Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company. Check het hier.  


Anne Frank Huis
Het dagboek van Anne Frank, alleen dan in een vlog. Luna Cruz Perez speelt Anne Frank in een webserie van vijftien afleveringen. Bekijk het hier.  


Stichting Golden Cage
Flatten the curve! Je hoort het overal, maar wat betekent het en hoe werkt het? Golden Cage maakt een live-programma waar je met je klas op in kunt schakelen, met opdrachten en vlogvorm over de coronacrisis. Check het hier.  


Van Gogh Museum
Op de website van het Van Gogh Museum vind je een overdaad van video’s, over Van Gogh’s kleurgebruik, woelige leven en kunstenaars van nu die door hem geïnspireerd zijn. Bekijk het hier.  


NEMO
Proefjes en experimenten, maar dan gewoon thuis. Met prikkelende onderzoeksvragen als ‘kun je geluid voelen?’ en ‘hoe werkt je fietsdynamo?’ Check het hier.  


Beeld en Geluid
Beeld en Geluid biedt een groot gedeelte van de collectie online aan. Bekijk het hier.  


Max Music – Online Game Design Lab
Iedereen zit achter een scherm deze dagen, maar hoe vet zou het zijn als je je eigen game kunt spelen? Met het Online Game Design Lab van Max Music ontwerp je je eigen game. Check het hier.  


Kunsteducatie Nederland
Binnenkort lanceert Kunsteducatie Nederland een portal waarin ze een aantal lessen gratis aanbieden. Ook vind je op hun YouTube-kanaal een serie instructievideo’s om ook thuis wat te leren. Bekijk het hier.


Film in de Klas
Het Nederlands Film Festival, NPO Start en Schooltv startten vorig jaar met Film in de Klas: gratis lespakketten over de Nederlandse film, met een collectie die te bekijken is op NPO Start. Bekijk het hier.


De Schrijverscentrale
Een bezoek van een schrijver aan een school kan nu even niet, maar een online Skype-sessie met een auteur nog wel. De Schrijverscentrale biedt het aan. Meer informatie vind je hier.  


Buma Music Academy
Met de online muziek workshops van Buma Music Academy leren leerlingen alles over het maken en produceren van muziek in Ableton. Ook biedt BMA docententrainingen aan. Check het hier.  


Popsport
Iedere week biedt Popsport online workshops aan: leer van een professional hoe je teksten schrijft voor een liedje of hoe je je Engelse uitspraak verbetert. Meer informatie vind je hier.  


4XM
Breakdance, body percussion, streetbeats: je leert het allemaal met de online workshops van 4XM. Dansen in je woonkamer! Check het hier. 


STRP
Thuisopdrachten via Instagram: zo doet STRP het deze coronacrisis. Leer over dieren, planten, technologie en rivieren aan de hand van Insta-posts. Meer informatie vind je hier. 


Humanity House
In deze digilessen vormen leerlingen hun eigen mening over het belang van vrede en veiligheid in de wereld. Check het hier. 


Movies That Matter
Help je leerlingen een beeld te vormen van de wereld om hen heen door film en documentaire. Meer informatie vind je hier.


Lux en Filmhub Oost
Een arthouse-film kijken en bijbehorend lespakket, passend bij CKV, Burgerschap of Maatschappijleer. Door een slimme samenwerking met Picl biedt Lux dit nu aan. Lees ook meteen even de tips over film lesgeven op afstand. 


Dit is een selectie van online thuisaanbod, maar misschien heeft de culturele instelling waar jij mee werkt ook een online lespakket. Neem contact met hen op en maak van de CKV-les ook thuis een waardevolle les. 

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.