Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Young Impact: Hét gratis scholenprogramma voor burgerschap
17 mei 2018

Young Impact: Hét gratis scholenprogramma voor burgerschap

Met jouw talent iets goeds doen voor een mooiere wereld.
Al 20.000 leerlingen in Nederland hebben zich via het Young Impact scholenprogramma ingezet voor een goed doel, groot of klein, in hun omgeving. Het programma is een enorm succes en gaat daarom komend schooljaar (2018-2019) onverstoorbaar verder. Doet jouw school al mee?

Het programma voor actieve en sociale leerlingen
Het scholenprogramma van Young Impact, een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR, helpt jongeren zich te ontwikkelen tot actieve en sociale (wereld)burgers die de problemen aangrijpen die zij belangrijk vinden.
Het kant-en-klare programma ontlast scholen én docenten en biedt begeleiding en inspiratie. Het is geschikt voor primair onderwijs (groep 7 en 8), voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en MBO en af te stemmen op het niveau van de leerlingen.
Het is gemakkelijk te zetten tijdens een projectweek/dag, ter verbetering van het burgerschapsonderwijs of ter vervanging van de maatschappelijke stage. Flexibel, maar ook op zeker maat!

Elementen
Afhankelijk van het aantal leerlingen zullen de leerlingen aan de slag gaan met een kick-off, workshop(s), digilessen (in de weken na uitvoer door de eigen docent gegeven), challenges en vieren de landelijke impact samen tijdens de Young Impact Celebration met 10.000 andere jongeren, waarbij ze op een spectaculaire wijze ervaren dat ze onderdeel zijn van iets veel groters, dit jaar op 6 juni in Rotterdam Ahoy!

Succesformule in Young Impact methodiek
Young Impact neemt de leerlingen op een interactieve wijze stap voor stap mee in het verhaal van Young Impact en gaan aan de slag met: wat vind jij belangrijk, wat zijn jouw sterkte punten en wat gebeurt er in jouw omgeving? Hoe kun je middels een challenge (stappenplan) in actie komen? De leerlingen ervaren hoe leuk het is om iets voor iemand anders te doen. Na het eerste jaar gaf 88% van de jongeren aan blijvend in actie te willen komen voor sociale impact!

De inschrijving voor schooljaar 2018-2019 is geopend en deze loopt snel vol. Zorg daarom dat je jouw school op tijd inschrijft via youngimpact.nl/scholen. Heb je vragen? Neem dan contact op met Young Impact via 088-8000604.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.