Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wijzigingen en verbeteringen komend Cultuurkaart- en MBO Card jaar
29 mei 2018

Wijzigingen en verbeteringen komend Cultuurkaart- en MBO Card jaar

Voor het komend Cultuurkaart- en MBO Card jaar zijn er een aantal wijzigingen en verbeteringen. Een van de allerbelangrijkste veranderingen zal zijn dat de fysieke Cultuurkaart en MBO Card voor alle leerlingen en docenten gaan veranderen in een digitale versie. Deze versie van de Cultuurkaart en MBO card zal verschillende verschijningsvormen kunnen hebben die op de mobiele telefoon oproepbaar zijn. Bijvoorbeeld op de CJP-app of bijvoorbeeld een pas in een app als ‘Stocard’. De digitale variant zal op dezelfde manieren gebruikt kunnen worden als de huidige fysieke kaart: als zichtkaart bij de kassa, in het geval van Cultuurkaart om betalingen te doen met de barcode of online als de check lid-tool van CJP ingebouwd.

Voor het betalen met de Cultuurkaart of het online gebruik maken van de CJP korting zal de leerling de kaart nog steeds moeten activeren. Met het oog op de nieuwe AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) die recent in is gegaan sluiten we jongeren jonger dan 16 hiervoor uit. De communicatie over de Cultuurkaart voor deze groep zullen we op de ouders/verzorgers richten.

Uit de gesprekken met scholen bleek steeds weer dat privacy en datalekken echt een last is, we zullen in schooljaar 2019-2020 dan ook helemaal overgaan naar het anonimiseren van de Cultuurkaart en de MBO Card. Gegevensoverdracht tussen scholen en CJP is dan tot het absolute minimum beperkt, en ook de administratieve lasten zullen minimaal zijn.

Voor de Cultuurkaart gaan we ook een ingrijpende verbetering in het weborderproces doorvoeren. Er komt een nieuw weborder-portal waarop instellingen hun aanbod aan de scholen kunnen tonen. Scholen kunnen hiertoe in het nieuwe schooljaar zelf het initiatief gaan nemen om een weborder in te dienen. Dit kan op basis van standaard of op maat aanbod.

Culturele instellingen krijgen de mogelijkheid om een koppeling te maken met hun boekingssysteem of webshop. Op die manier neemt de administratieve last aanzienlijk af. Zowel culturele instellingen als scholen krijgen beter inzicht in de bestedingen met de Cultuurkaart en het uitbetaalproces wordt versnelt. 

De scholen zullen voor dit jaar in het aanmeldproces ook al het een en ander merken. Het Cultuurkaartproces zal niet meer in 3 stappen maar in 2 stappen verlopen, en de projectcoördinator heeft in het proces geen rol meer.

In augustus / september zullen we alle betrokkenen uitgebreid op de hoogte stellen van alle verbeteringen en aanpassingen in deze eerste fase. Wij zullen dan ook weer nieuws hebben over wat er in de tweede fase allemaal doorgevoerd wordt.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.