Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Tussenrapportage: bestedingen Cultuurkaarttegoed
1 mei 2018

Tussenrapportage: bestedingen Cultuurkaarttegoed

We zitten halverwege het Cultuurkaartjaar, hoog tijd voor een korte tussenrapportage. Van de 12,5 miljoen euro die beschikbaar is gekomen, is op dit moment bijna 5,5 miljoen euro uitgegeven.

Klassikale bestedingen
Van het klassikale Cultuurkaarttegoed wordt 30% uitgegeven bij de instellingen die gericht aanbod hebben voor de scholen, dat vaak ook óp de scholen wordt uitgevoerd. 17% wordt uitgegeven bij de theaters en 15% bij de musea. Het meeste cultuurkaarttegoed wordt ingezet in de leerjaren dat CKV aangeboden wordt.

Individuele bestedingen
De individuele bestedingen blijven zoals altijd achter op de klassikale bestedingen. Wel is voor het eerst te zien dat bioscopen niet meer op nummer één staan. 41% wordt namelijk door de individuele leerling uitgegeven aan workshops. 31% wordt besteed bij de theaters en 27% bij de bioscoop.

Bekijk hier het visuele overzicht van de bestedingen van het Cultuurkaarttegoed.

Benader de scholen
Momenteel zijn scholen de activiteiten voor volgend schooljaar aan het plannen en inroosteren. Een deel hiervan wordt met het Cultuurkaarttegoed van dit jaar betaald, dit kan namelijk gebruikt worden tot 1 oktober. Neem daarom contact op met de scholen om de mogelijkheden te bespreken.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.