Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
15.000 Nederlandse jongeren in actie
8 feb 2017

15.000 Nederlandse jongeren in actie

Na Amerika, Canada en Engeland nu ook We Day in Nederland
De internationale beweging We Day die in 2007 is gestart in Canada en inmiddels ook loopt in Amerika en Engeland, komt nu ook naar Nederland onder de naam Young Impact. Vanaf begin februari start een scholenprogramma waar nu al 15.000 jongeren aan meedoen.

Internationale beweging We Day
We Day is één van de meest succesvolle jongerenbewegingen ter wereld en heeft met 3,5 miljoen likes één van de grootste nonprofit Facebook-pagina’s ter wereld. De jongeren die meededen aan We Day hebben totaal meer dan 14,5 miljoen uur gestoken in een betere wereld. En prominenten zoals Al Gore, Nelly Furtado, Larry King, Prins Harry, Selena Gomez, Michelle Obama, Jennifer Hudson en Kweku Mandela ondersteunen deze beweging.

Nederland ook in actie
In 17 weken gaan tientallen trainers langs op 100 basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen door heel Nederland om jongeren te helpen in actie te komen voor een betere wereld. Totaal doen 15.000 jongeren mee aan dit speciale scholenprogramma dat in Nederland ‘Young Impact’ gaat heten. Alle jongeren krijgen via het scholenprogramma een challenge om een maatschappelijk probleem aan te pakken en worden geholpen via (digitale) lesmethodes. "Jongeren zijn de toekomst en ze zijn ongelofelijk betrokken. Alleen weten ze niet altijd hoe ze kunnen bijdragen. Ze worden geholpen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken om problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden", volgens Patrick Anthonissen oprichter van Young Impact.

Jongeren
Jaydee Lunes (17 jaar) en lid van ‘The Young Ones’, een groep jongeren die nauw betrokken is bij alle besluiten van Young Impact was meteen enthousiast: "In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, willen jongeren echt iets bijdragen aan de maatschappij. Sterker nog, ze willen zelfs verandering brengen en daarmee niet wachten tot ze later groot zijn!".
De trainers van Young zetten jongeren in hun kracht om inspiratie om te zetten in actie. Jongeren krijgen hier energie van, omdat ze worden aangesproken op wat zij belangrijk vinden. En dat is van alles, van het inzamelen plastic tot het organiseren van een high tea voor ouderen. Door de breedte van het onderwerp en de ondersteunende lespakketten zijn de lessen ook goed in te passen in maatschappelijke stages.

Toekomst
Young Impact wordt in Nederland geïnitieerd door CJP, NJR en NLvoorElkaar. Doel is om in 5 jaar tijd met 1 miljoen jongeren in actie te komen. Prinses Laurentien van Oranje-Nassau en vele anderen ondersteunen de actie. Op dinsdag 30 mei wordt in de Ziggo Dome een groot afsluitend evenement georganiseerd voor het schooljaar 2016-2017 waar 10.000 jongeren welkom zijn.

Informatie op youngimpact.nl. Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het scholenprogramma. Deelname aan het lesprogramma, inclusief materialen, is gratis.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal, een interview met Jaydee, Patrick of de mogelijkheid om een item te maken op één van de betrokken scholen, neem contact op met Roline Hiltermann op roline@icp.nl of 06-13368192.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.