Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Manifest: cultuureducatie essentieel voor ontwikkeling jongeren
22 jun 2016

Manifest: cultuureducatie essentieel voor ontwikkeling jongeren

Cultureel Jongerenpaspoort (CJP), Kunsten '92, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Jeugdcultuurfonds en het LKCA presenteerden vandaag een manifest waarin zij pleiten voor opname van cultuuronderwijs in het verplichte schoolcurriculum.

Belang van cultuureducatie
Cultuureducatie is essentieel voor de ontwikkeling en verbinding van jongeren. Maak cultuur daarom een verplicht onderdeel van het schoolcurriculum, en zorg dat er ook onder schooltijd een voor alle bevolkingslagen toegankelijk cultureel scholingsaanbod is. In een gezamenlijke verklaring roepen de vijf landelijke instellingen overheid, onderwijs en cultuurinstellingen op om hiertoe de handen ineen te slaan.

Samenwerking onderwijs en instellingen
De vijf landelijke instellingen onderstrepen hiermee het belang van goed cultuuronderwijs, om kinderen al hun talenten te kunnen laten ontplooien en op te kunnen groeien tot volwaardige en onderling verbonden burgers. Het is van belang dat het onderwijs en culturele, maatschappelijke en sportieve instellingen nauwer gaan samenwerken.

Investeren in cultuuronderwijs
In het manifest roepen de vijf instellingen op tot drie belangrijke investeringen in het cultuuronderwijs. Lees hier het volledige manifest.

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.