Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Save the Date: voorlichtingsbijeenkomst MBO card
19 jan 2016

Save the Date: voorlichtingsbijeenkomst MBO card

De MBO Card geeft niet alleen korting op cultuur aan studenten in het middelbaar beroepsonderwijs, maar is bovenal een stimulans om kunst en cultuur sterker in het MBO onderwijs te verankeren. Het middelbaar beroepsonderwijs telt ongeveer een half miljoen studenten, waarvan er nu 400.000 de MBO Card hebben aangevraagd. De MBO Card is van belang om een nieuw, jong publiek aan te boren voor cultureel aanbod in Nederland.

De introductie van de MBO Card in januari 2016 was voor CJP reden een inventarisatie te doen naar het al bestaande culturele aanbod voor deze doelgroep. Waar in het voortgezet onderwijs het vak CKV richtlijnen geeft voor zowel onderwijsinstellingen als aanbieders voor cultureel aanbod, is er voor het MBO onderwijs veel minder houvast. De enquête die CJP in november 2015 uitstuurde naar alle cultuuraanbieders was het startpunt van deze inventarisatie. Daaruit blijkt onder andere dat ongeveer 50% van de culturele instellingen die deelnamen aan de enquête nu al aanbod heeft voor studenten van het MBO onderwijs, maar dat slechts 20% op de hoogte is van de kwalificatie-eisen die gelden voor het MBO onderwijs. Daarom wil CJP nu verder de diepte in, om te kijken welke culturele instellingen wat aanbieden.

Deze inventarisatie zal voor zowel docenten binnen het MBO onderwijs als de culturele instellingen beschikbaar worden gemaakt. De resultaten van de inventarisatie en best practices presenteert CJP niet alleen om culturele instellingen te informeren, maar ook om te inspireren! Dus zet alvast in je agenda: donderdagmiddag 26 mei 2016 voorlichtingsbijeenkomst MBO Card.

De precieze invulling van de middag en locatie worden t.z.t. bekendgemaakt.


 


 

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.