Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Cultuurkaart blijft bestaan!
15 jul 2013

De Cultuurkaart blijft bestaan!

Voor de komende tien jaar stelt het ministerie van OCW ieder schooljaar 4,9 miljoen euro beschikbaar voor cultuureducatie. Dat staat gelijk aan € 5,- per leerling per jaar. Dat is heel goed nieuws, maar ook van de scholen, de culturele instellingen en CJP wordt een bijdrage verwacht.

De CJP Cultuurkaart werkt in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar. Hieronder de belangrijkste uitgangspunten op een rijtje.

De financiële constructie
-          De school voegt € 10,- per leerling toe aan het door de minister ter beschikking gestelde tegoed van € 5,-. Hiermee komt het tegoed van € 5,- vrij voor klassikale culturele activiteiten en is er per leerling € 15,- per jaar beschikbaar voor klassikaal cultuuronderwijs. De Cultuurkaart zelf is gratis. De bijdrage van de minister kan, afhankelijk van het aantal deelnemende scholen, nog hoger uitvallen dan € 5,-.
-          De school kiest voor een CJP Cultuurkaart met een individueel tegoed van € 5,-. Dit tegoed kan alleen door de leerling zelf gebruikt worden voor culturele activiteiten. Voor deze kaart wordt voor de school € 2,- per leerling aan productie- en distributiekosten in rekening gebracht. Het bedrag van € 5,- zal niet worden opgehoogd als blijkt dat minder scholen deelnemen.
-          CJP en de culturele instellingen betalen de logistiek van de Cultuurkaart. CJP moet jaarlijks  
€ 500.000 uit eigen middelen investeren. De eigen bijdrage van 5% voor de culturele instellingen blijft gehandhaafd.

De verantwoording
-          OCW heeft de constructie van dit schooljaar als uitgangspunt genomen: alle deelnemers aan de Cultuurkaart dragen bij.
-          Dit jaar is het beschikbare budget voor cultuureducatie 7,5 miljoen euro. Door de bijdrage van OCW komend jaar, gaat dit bedrag omhoog. Hoe meer scholen meedoen en € 10,- investeren, hoe hoger het totale budget voor cultuureducatie wordt.

Lees hier meer informatie. 
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.