Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Aanmelden Cultuurkaart ná 19 juni
11 jun 2013

Aanmelden Cultuurkaart ná 19 juni

Normaal gesproken ontvangt u eind mei de codes om uw school aan te melden voor de Cultuurkaart. Dit jaar versturen we deze iets later, namelijk na 19 juni. We beseffen dat dit precies in de drukke periode valt, net voor de zomervakantie. Daarom informeren we u met deze extra nieuwsbrief alvast over hoe u zich kunt voorbereiden, zodat het aanmelden niet meer dan tien minuten hoeft te duren.
 
Vandaag, dinsdag 11 juni, heeft minister Bussemaker haar visiebrief ‘Cultuurbeleid’ aan de Tweede Kamer aangeboden. In deze brief staat dat de minister jaarlijks een bedrag van € 5,- per jaar per leerling wil gaan bijdragen aan de Cultuurkaart. Dit is buitengewoon goed nieuws na onze gemeenschappelijke strijd voor behoud van het cultuuronderwijs aan jongeren.
De bijdrage van OCW zou al het komende schooljaar 2013-2014 moeten ingaan. Aan de toekenning zijn een aantal spelregels gekoppeld, die overeenkomen met de werking van de Cultuurkaart in het huidige schooljaar 2012-2013.
 
De visiebrief wordt op woensdag 19 juni in de Tweede Kamer besproken. Pas daarna kunnen we u officieel en volledig informeren over de exacte voorwaarden en voordelen van deelname. Deze informatie kunt u kort na 19 juni van ons verwachten, in de aanmeldbrief aan de directie en de e-mail aan de budgethouders.
 
 Aanmelden gaat in drie stappen:
1.       De inlogcodes voor www.cultuurkaart-info.nl worden in een  brief aan de directie en een mail aan de budgethouder verstuurd.
2.       Op www.cultuurkaart-info.nl wordt, na het inloggen, een formulier geopend. Er staat al veel voor u ingevuld. Gewijzigde gegevens kunt u zelf aanpassen. Daarnaast dient u, net als vorig jaar, in te vullen:
·         De gegevens van de persoon die dit jaar projectcoördinator is (naam, geboortedatum en e-mail).
·         De gegevens van de persoon die dit jaar budgethouder is (naam, geboortedatum en e-mail).
·         Hoe de school gebruik wil maken van de Cultuurkaart. De regels en voorwaarden hiervoor staan in bovengenoemde aanmeldbrief.
3.       Nadat het formulier volledig ingevuld en akkoord is, kan het met een druk op de knop verstuurd worden.
 
Na het versturen van het formulier ontvangen de directie, de projectcoördinator en de budgethouder een bevestiging per mail. Daarna hoeft er vóór de zomervakantie niets meer te gebeuren. Het aanleveren van de leerlingengegevens is vanaf half augustus mogelijk.

Zie voor meer informatie het persbericht hier.
We gebruiken deze gegevens om je vraag te beantwoorden. Meer weten over hoe we omgaan met je gegevens? Kijk dan even naar ons Privacy Statement.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.