Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit voorjaar meer duidelijkheid over toekomst CJP Cultuurkaart
26 feb 2013

Dit voorjaar meer duidelijkheid over toekomst CJP Cultuurkaart

De minister van OCW heeft de Tweede Kamer beloofd om dit voorjaar meer duidelijkheid te geven over de positie van het vak CKV en de toekomst van de CJP Cultuurkaart. Zodra we meer weten, informeren we u vanzelfsprekend zo snel mogelijk.

De financiering van de culturele ontwikkeling van jongeren wordt in elk geval belangrijk gevonden. Dit hebben 745 vo-scholen, de culturele sector, vermogensfondsen en CJP laten zien door de CJP Cultuurkaart succesvol voort te zetten.

De omschakeling van een 100% gesubsidieerde Regeling Cultuurkaart naar een gedeelde financiering is wel een pittige klus gebleken. Terwijl de 'winkel' gewoon open was, moest CJP de processen aanpassen. Dit liep soms wat stroef. Gelukkig waren de betrokkenen geduldig, begripvol en kreeg CJP kritische maar ook opbouwende reacties.

CJP blijft zich inspannen om scholen, docenten, ouders en leerlingen zoveel mogelijk (financieel) voordeel te bezorgen via de Cultuurkaart. Zo heeft NS een speciale treindagkaart voor scholieren in haar assortiment opgenomen. Met deze Schoolreis Dagkaart kunnen kleine groepen leerlingen voor € 12,50 per persoon voordelig reizen.