Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo werkt het

Zo werkt het

Hoe wordt de CJP Cultuurkaart in de praktijk gebruikt? En hoe kan het Cultuurkaart-tegoed van scholen en leerlingen worden uitgegeven bij jouw organisatie? Hier lees je er alles over.

De CJP Cultuurkaart op school

Scholen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor de CJP Cultuurkaart. De meeste scholen in Nederland werken met de Cultuurkaart, omdat ze daarmee centraal en voordelig culturele activiteiten voor hun leerlingen kunnen regelen en financieren. Voor elke deelnemende leerling wordt minimaal € 5,- beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Scholen kunnen ervoor kiezen om een extra budget van minimaal € 10,- per leerling beschikbaar te stellen. Dit kan voor de hele school, maar ook voor één of enkele klassen. Wanneer de school extra budget beschikbaar stelt, kan het budget van het ministerie gebruikt worden voor klassikale activiteiten. In totaal komt er met de Cultuurkaart ruim 12 miljoen euro vrij. Dit bedrag kan door scholen besteed worden binnen de culturele sector.

Budgethouder

Op school regelt de budgethouder de Cultuurkaart-zaken. Dit is vaak de ckv-docent of ckv-coördinator, dezelfde persoon die de klassikale activiteiten van de school organiseert. De budgethouder krijgt van CJP online toegang tot de schoolgegevens en kan betalingen regelen. De budgethouder mag de inloggegevens uitwisselen met collega’s, zodat ook zij weborders kunnen goedkeuren. Sinds schooljaar 2016/2017 ontvangt de school geen Schoolpas meer. Doet een school zaken met een culturele organisatie, dan hoeft alleen het viercijferige schoolnummer doorgegeven te worden aan de organisatie om de weborder te kunnen aanmaken.

Korting voor docenten

Als de school zich aanmeldt, ontvangen alle leerlingen een persoonlijke Cultuurkaart waarmee ze CJP-korting bij culturele organisaties krijgen. Naast de Cultuurkaart voor leerlingen, is er ook een Docentenpas voor docenten. Docenten zijn vaak de schakel tussen culturele organisaties en leerlingen. Om lessen voor te bereiden of inspiratie op te doen, zullen zij regelmatig musea, theaters, concerten en bioscopen bezoeken. Bevorder dit bezoek door docenten met een Docentenpas korting te geven en scholen te informeren over jullie aanbod. Dit heeft vaak directe gevolgen voor het bereik onder jongeren.

Betalen via de weborder

Scholen die klassikale activiteiten willen afrekenen met de CJP Cultuurkaart doen dit via een weborder. Lees hierover meer in het document 'Weborder aanmaken', zie bovenaan deze pagina onder Downloads.
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.