Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Acceptant worden

Acceptant worden

Wil je meer scholen en scholieren naar je instelling trekken? Zorg er dan voor dat je Cultuurkaart-acceptant bent.

Er zijn ruim 750.000 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar met een CJP Cultuurkaart die je kennis kunt laten maken met jouw aanbod. Lees hier alles over de voordelen en voorwaarden voor Cultuurkaart-acceptanten.

Je kunt jouw culturele organisatie aanmelden als acceptant van de Cultuurkaart. Vul hiervoor je gegevens in op onze CJP-portal.

Wat is de CJP Cultuurkaart?

Alle scholen in het voortgezet onderwijs kunnen een CJP Cultuurkaart aanvragen voor hun leerlingen. Hiermee kunnen zij gebruikmaken van CJP-korting. Daarnaast is er een cultureel budget aan de Cultuurkaart gekoppeld. Het ministerie van OCW stelt hiervoor jaarlijks minimaal € 5,- per leerling beschikbaar. 90% van de scholen vult dit bedrag zelf aan met € 10,- per leerling. Scholen kunnen hun Cultuurkaart-tegoed uitgeven bij aangesloten cultuuraanbieders (zogenoemde Cultuurkaart-acceptanten).

CJP Cultuurkaart-acceptant worden

Veel jongeren komen via school voor het eerst in aanraking met kunst en cultuur. Aanbieders van culturele activiteiten die geschikt zijn voor 12- tot 18-jarigen, kunnen zich aanmelden als Cultuurkaart-acceptant en Cultuurkaart-geld innen. Wel moeten zij aan bepaalde criteria voldoen. Lees meer hierover in het document 'Richtlijnen acceptant worden', zie bovenaan deze pagina onder Downloads.

Bijdrage Cultuurkaart-acceptanten

Acceptanten dragen over elke Cultuurkaart-betaling automatisch 5% af, als bijdrage in de financiering van de Cultuurkaart. Cultuurkaart-acceptanten vullen bij de weborder of de pinterminal het volledige transactiebedrag in, waarna CJP bij de uitbetaling 95% van dit bedrag uitkeert.

Liever alleen CJP-kortinggever worden?
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.