Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum
€ 6,- CJP-korting
De vergane glorie die Zuiderzee heet herleeft

Vroeger was het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen je favoriete museum omdat je er alles aan mocht raken en overal kon spelen met oudhollands speelgoed. Ook nu zijn die twee aspecten nog leuk, maar het wordt misschien tijd om dit museum ook eens met andere ogen te bekijken.

Het nagemaakte Zuiderzeedorp laat namelijk zien hoe de inwoners leefden voordat iemand het woord ‘Flevoland’ zei en de hele bups werd gedevalueerd tot IJsselmeer. Je leert hoe ze vis vingen, maar welke kerk ze gingen en hoe belachelijk klein de bedjes waren waarin zij sliepen.

Naast het openlucht gedeelte, is er ook een binnenmuseum dat de rijke geschiedenis van het Zuiderzeegebied op een meer theoretische manier aan je uitlegt.

Als CJP’er kun je beide stukken van dit museum voor bijna niets bezoeken. T/m 27 maart kost je entree je normaal € 7,25, maar betaal je als CJP’er maar € 4,35. Na 5 april (als het buitengedeelte weer open gaat) betaal je zonder CJP-pas € 16,- terwijl je met behulp van je blauwe, plastic BFF maar € 10,- hoeft neer te leggen.

Meer informatie Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.