Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Thorsten Brinkmann - Life is funny, my deer

Thorsten Brinkmann - Life is funny, my deer
€ 2,- CJP-korting
De gekste serieverzamelaar

Of het nou emmers zijn, of vorken, eierdopjes, gordijnroeden of kledingstukken. De Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann geeft alledaagse, afgedankte voorwerpen in een nieuwe context een andere betekenis. Net als bijvoorbeeld kunstenaars Marcel Duchamp en Kurt Schwitters dat deden in hun Dada-tijd (culturele beweging die tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstond als reactie op alle verschrikkingen).

Maar Brinkmann gaat nog een stapje verder: hij maakt bizarre connecties en laat ook 'kortsluiting' ontstaan tussen verschillende objecten en het lichaam: een tong hangt aan een vork, een voet is verbonden aan een doucheslang of vingers van een hand worden vervangen door wiebelige worstjes. Zo creëert hij speelse, op zichzelf staande beelden. Voor zijn portretten poseert hij altijd zelf, maar blijft hij uiterst onherkenbaar.

Je ziet de vreemdste voorwerpen zie je in Gemeentemuseum Den Haag. Daar wordt het alleen kunst genoemd. Met een hoofdletter K. Check de tentoonstelling snel met € 2,- CJP-korting. 

Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Gemeentemuseum Den Haag
€ 3,50 CJP-korting

Gemeentemuseum Den Haag

Bekijk Piet Mondriaans meesterwerken van heel dichtbij

Art Nouveau in Nederland
€ 3,50 CJP-korting

Art Nouveau in Nederland

Hipsters avant la lettre

Glans en Geluk - Kunst uit de Wereld van de Islam
€ 11,50 met CJP
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.