Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Beurs van Berlage: The Art of Banksy

The Art of Banksy
€ 5,- CJP-korting
Kunst van een stencil-vandaal

Van 18 juni tot 8 januari verandert het Amsterdamse wallengebied ook een beetje in een hipsterwijk. In de Beurs van Berlage zie je de expo The Art of Banksy. De tentoonstelling bestaat uit kunstwerken op canvas, schilderijen en sculpturen. Deze werken zijn afkomstig uit Banksy's privécollectie en uit de collectie van zijn agent Steve Lazarides, een galeriehouder uit Londen.

Heb je nog nooit van de Britse verfspuiter Banksy gehoord? Dan heb je waarschijnlijk onder een stenen muurtje - zonder graffiti - gelegen. Zijn iconische afbeeldingen gaan keihard de wereld rond en daarmee is Banksy een belangrijke hedendaagse kunstenaar. Noem hem de man die street art op de kaart heeft gezet. Zo maakt hij politieke statements door afbeeldingen te sprayen van zoenende agenten, een rebel die een bosje bloemen gooit en een meisje dat een hartjesballon op laat. De werken zijn gemaakt met uitgesneden stencils, waardoor Banksy de verf razendsnel op een muur kan spuiten en kan dupliceren.

Wat vroeger werd gezien als vandalisme, is tegenwoordig kunst. En niet zomaar kunst. De huizen waar Banksy-afbeeldingen opstaan, schieten omhoog qua prijs. Bewoners van het ooit zo arme Oost-Londen geven Banksy zelfs de schuld dat hij van de omgeving Brick Lane een hipsterwijk heeft gemaakt door overal tags achter te laten. Ben je nu nieuwsgierig? Check alvast de trailer.  

CJP’ers krijgen € 5,- korting op de normale prijs van € 19,50. Zo bespaar je genoeg om zelf je eerste spuitbus aan te schaffen. 

Koop hier je kaarten Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 3,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Artis
€ 1,50 CJP-korting

Artis

De leeuwen van deze dierentuin hoor je nu ook brullen met korting

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt