Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Naar kortingsoverzicht

Tassenmuseum Amsterdam

Tassenmuseum Amsterdam
€ 5,- CJP-korting
Het grootste tassenmuseum van de wereld staat gewoon in Amsterdam

Koffers en andere reistassen zijn ware martelwerktuigen. Soms zijn ze zo zwaar dat je je er een driedubbele rughernia aan tilt. Er mee van de trap lopen is ook niet ongevaarlijk. Dwarslaesie-achtige toestanden liggen op de loer als je er vanaf valt. Dat ze niet alleen maar een bedreiging voor de gezondheid zijn, laat het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje zien. De nieuwe tentoonstelling Welkom aan boord bekogelt je netvlies met de mooiste en meest extravagante exemplaren van 1850 tot nu. Mooi staat meestal gelijk aan crazy onpraktisch, en dat is in dit geval niet anders. Eind negentiende eeuw waren chique dames niet genadig voor hun personeel. De enorme hutkoffers werden tot de nok toe volgestouwd met make-up, jurken en meer make-up. Hoe de bedienden deze vervolgens op de koets hees was niet hun zaak. Of ze hier een paar wervels mee verschoven evenmin.

Vol is dus niet de ideale toestand voor deze koffers en tassen, maar gelukkig stelt Hendrikje ze allemaal leeg tentoon. Zo kan je je tenminste concentreren op de vaak waanzinnig mooie buitenkanten. Slangenleer, geborduurd met gouddraad: you name it en het is er. Naast eeuwenoude exemplaren zie je ook reistassen van deze tijd, maar dan wel de exclusievere exemplaren. Voor de gemiddelde Samsonite is geen plek in dit poezelige museum aan de Herengracht.

Zin om eens flink de koffers in te duiken? Als CJP’er doe je dit met € 5,- korting. In plaats van €13,- betaal jij nog maar € 8,-.

Koop tickets Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.