Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Museum Van Loon

Museum Van Loon
€ 2,- CJP-korting
Absoluut één van de mooiste grachtenpanden op de wereld

Voordat Shell overal ter wereld olie uit de grond pompte en Unilever ons dood gooide met nare AXE-reclames, was er een ander bedrijf dat bovenaan alle ‘grootste bedrijven van Nederland’-lijstjes stond. Dat bedrijf luisterde naar de naam Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.) en importeerde in de zeventiende eeuw zo ongeveer alle kostbare specerijen die er in Azië te vinden waren naar Nederland.

Een van de oprichters van dit gigantische bedrijf was Henk van Loon, een zakenman die een mooi pand aan de Keizersgracht in Amsterdam bewoonde. Inmiddels is hij natuurlijk allang dood en begraven, maar zijn huis ziet er nog steeds uit alsof hij ieder moment kan binnenstappen. Dit is te danken aan Museum van Loon, dat gevestigd is in Van Loons grachtenpand. De collectie van het museum ademt zeventiende-eeuwse rijkdom en kitscherigheid avant la lettre.

Benieuwd hoe dat laatste eruit ziet? Dan moet je zeker een kijkje gaan nemen. Gelukkig kan dat met je CJP-pas al voor € 7,-. Normaal is de toegang € 9,- dus even zwaaien met je favoriete blauwe pas scheelt je € 2,-.

Verdiep je alvast in de collectie Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.