Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Museum Slot Loevestein

Museum Slot Loevestein
€ 1,50 CJP-korting
De Tachtigjarige Oorlog herleven doe je hier

Hoewel het een paar duizend kilometer oostwaarts flink fout dreigt te gaan, hebben wij in Nederland de laatste zestig jaar niet meer te maken gehad met een oorlog op eigen grondgebied. Dit was in de zestiende eeuw wel even anders. Toen zat er constant stront aan de knikker. Het beste voorbeeld hiervan is de Tachtigjarige Oorlog.

In het Gelderse Poederoijen ligt Slot Loevestein, een kasteel dat tijdens deze beroemde oorlog een belangrijke rol speelde. In eerste instantie was het een legerbasis van de Spanjaarden, daarna werd het ingenomen door de Nederlanders en weer later werd het een gevangenis om dwarse geleerden in op te sluiten.

Inmiddels is het gewoon een museum waar je alles leert over de bewogen geschiedenis van dit slot. Als CJP’er kun je naar binnen met € 1,50 korting. In plaats van € 11,- betaal je nog maar € 9,50. Lijkt ons best wel een redelijke deal voor zoveel historie.

Check hier de site Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.