Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam
50% CJP-korting
Leer de mensen achter de skyline kennen

Rotterdam heeft er een nieuw museum bij in het hart van de stad: Museum Rotterdam. Helemáál nieuw kunnen we het niet noemen; Museum Rotterdam heeft de afgelopen jaren op wisselende locaties in de stad huisgehouden. Nu mag het zich permanent vestigen in het spiksplinternieuwe gebouw van architect Rem Koolhaas; het Timmerhuis. 

Dit museum over de stad en haar bewoners heeft álles wat je maar kunt verzinnen in de vaste collectie: van schilderijen, stijlkamers, speelgoed en gereedschap tot tegels, munten en maquettes uit verschillende perioden van de stad. Onder het thema ‘hergebruik’ vind je bijvoorbeeld een wollen onderbroek, gemaakt uit een herenvest tijdens de Tweede Wereldoorlog, een tas vervaardigd uit een afgedragen levis spijkerbroek of een jas gemaakt van een gordijn. Bij het thema ‘muziek’ tref je tegels uit de 17e eeuw met doedelzakspelers aan, maar ook een verzameling buttons uit jaren tachtig van Simon and Garfunkel, Blondie en The Doors, en de gereedschapskist van de overleden Rotterdamse straatmuzikant Koperen Ko.

Het museum opent op 6 februari met drie expo’s: in Rotterdammers en hun stad maak je kennis met ‘gewone’ Rotterdammers, Geschiedenis van de stad neemt je mee op een tijdreis in zeecontainers vol collectiestukken en in De nieuwe stad zie je oude maquettes van stedenbouwers die de wederopbouw van Rotterdam verbeelden. Als CJP’er heb je het geluk dat je met 50% korting naar dit kakelverse museum kunt gaan. Je kaartje kost dan € 3,75 in plaats van € 7,50. De eerste twee expo’s zijn tot 2021 te zien, dus je kunt ze nog extreem lang met korting bekijken.

Koop je kaarten Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Museum Rotterdam - Party People
€ 3,75 CJP-korting

Museum Rotterdam - Party People

Rotterdam was altijd al hip en happening

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.