Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Museum Dorestad

Museum Dorestad
€ 1,50 CJP-korting
Een duik in het middeleeuwse handelsverleden

Tegenwoordig is de Rotterdamse haven het eerste wat jouw neppe Nikes uit China van Nederland zien. In de negende eeuw zouden dit de zeepoorten van Dorestad zijn geweest. Dit was in de Middeleeuwen dé handelsstad. Er woonden drieduizend mensen en het was er, als we de verhalen mogen geloven, net even iets minder walgelijk dan in de rest van Nederland.

Inmiddels wonen er welgeteld nul mensen en speelt de haven geen rol van betekenis meer. Wij denken dat dit vooral komt doordat Dorestad niet meer bestaat. Op de plek van deze stad ligt nu Wijk bij Duurstede en wie een beetje heeft opgelet bij geschiedenis weet dat dit niet bepaald een handelsmetropool is.

Wel is het de plaats waar Museum Dorestad ligt. Hier word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van wijlen Dorestad. Als CJP’er kost zo’n tripje je amper geld. Op vertoon van je pas krijg je namelijk € 1,50 korting. Dat betekent dat je in plaats van € 4,50 nog maar drie duiten in het zakje van dit museum hoeft te doet.

Check de site Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.